home POLITICA Nagâţ: Impostura electorală prin trucarea biografiei e furt

Nagâţ: Impostura electorală prin trucarea biografiei e furt

Share

Societatea civila – in sensul de ONG-uri sau organizatii profesionale – nu a fost prea mult in atentia presei. Cum se reporteaza aceste organizatii la desconspirari sau chiar la lustratie?
Cea mai acuta a fost situatia creata recent in jurul Uniunii Scriitorilor. Au iesit la lumina nume mari, foarte sonore – domnul Grosan, domnul Breban. Din punctul nostru de vedere, a fost o verificare grea si sensibila, dar care s-a facut tocmai la cererea unor organizatii sau ziare.

Realitatea.net

Nu toate organizatiile isi doresc asa ceva, in realitate foarte putine isi verifica membri. Sunt si exceptii ca Asociatia Fostilor Detinuti Politic, Alianta Civica, GDS, organizatiile mari si importante.

Dar nu se intampla acelasi lucru in organizatii mici, din provincie, care nu par sa fi preluat criteriul sau tema desconspirarii. Consecintele dezinteresului fata de subiect nu sunt minore. Am auzit foarte des in ultima vreme intrebarea: cat ne costa anti-comunismul?

Mi s-a parut o contabilitate stranie, ca si cum o persoana mai stramtorata ar incepe sa faca economii pornind de la sapun. A calculat cineva cat ne costa sa nu scapam de comunism? Aici nu e vorba de teorii politice. O problema foarte greu de rezolvat in Romania este impostura.

Ca sa facem curatenie cu adevarat trebuie sa ne asumam si sa credem in lucruri foarte volatile, daca vreti foarte abstracte: calitatea umana, morala, bunul simt, ratiunea, chestii mai degraba evanescente, dar esentiale in acelasi timp.

Trebuie sa vorbim la concret despre ele si o varianta de inceput ar fi asta: in ce masura un om cu functii in comunitatea sa e autentic in ce spune sau in ce face, si in ce masura e un impostor? In fond, cand dai un vot in alegeri il dai pentru ce iti spune omul respectiv despre el insusi.

Daca oamenii astia ne pacalesc si ne pun in fata niste biografii care n-au legatura cu realitatea, mie mi se pare ca ne fura pur si simplu votul. Impostura electorala mi se pare un furt.

Ma intereseza sa stiu in ce masura impostura influenteaza accesul la functii in Romania si daca oamenii din aceste functii sunt capabili de fals in declaratii.

De asta e importanta deconspirarea Securitatii: simplul fapt ca ne ajuta sa alegem intre autorii de fals in declaratii sau impostori si cei care mai au un dram de bun simt ne apropie de o Romanie mai curata… tot pe Romania Curata

Citeşte şi
PSD e în sevraj. Unul de-ai lor i-a dat în vileag pe toţi la parchete!

Este panică mare în PSD.„Un dihor, o jigodie de om ne-a vândut pe toți! O Read more

Ion Cristoiu a pierdut definitiv procesul cu istoricul Hodor

Sentința definitivă în procesul intentat de Ion Cristoiu lui Mădălin Hodor, istoric în CNSAS, a Read more

Dinastia Mang

Restauraţia poate să continue. La umbra ei, Dinastia Mang va continua să puiască şi să Read more

Revista presei. Johnny Răducanu e la jam-session cu îngerii

~USL pierde Antenele lui Felix, ca sa-si spele imaginea de Securitatea comunista~Mircea Diaconu nu poate Read more

Fosti oameni ai Securitatii in administratia locala

Conform cifrelor CNSAS, la nivelul administratiei locale au fost deconspirati in total 273 de colaboratori Read more

Revista presei. Dan “Felix” Voiculescu, definitiv turnator

~WAZ: actionariat schimbat~miliardarii din spatele Gabriel Resources~cum s-a lansat in afaceri Borcica~sare, piper si Elodia~Boc Read more

Revista presei. Cornel Todea a fost turnator

~A murit Parintele Arsenie Papacioc~explozia Europei?~cine furta startul~Romania si Bulgaria, inca doua hidrocentrale~Sean Hoare a Read more

Verisoara lui Voiculescu despre Felix: O lichea

CSJ a respins cererea de rejudecare a dosarului Voiculescu şi a menţinut verdictul de turnător Read more

Dan Voiculescu rămâne tot “Felix”

ÎCCJ a respins ca inadmisibilă contestaţia a senatorului PC Dan Voiculescu contra deciziei prin care Read more

Revista presei. Acum-acum se redeschide Dosarul FNI

~Elan si Cocos fac afaceri~santaj la Antene: publicitate contra tacere~Felix, turnator orginal Richter~Marian Lupu vrea Read more

Share