home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Ilie Sârbu s-a retras din fruntea Grupului PSD din Senat

Ilie Sârbu s-a retras din fruntea Grupului PSD din Senat

Share

După retragerea lui Ilie Sârbu din fruntea grupului senatorial PSD, Mihai Fifor este noul lider al grupului şi are misiunea să-l ţină unit.

Mihai Fifor a fost ales în locul lui lui Ilie Sârbu, cu majoritatea voturilor colegilor săi, devansându-l pe Şerban Nicolae, despre care se spunea că va fi urmaşul socrului prim-ministrului Victor Ponta.

Preşedintele interimar PSD, Liviu Dragnea:

Eu sunt bucuros că lider de grup este acum Mihai Fifor. Este un om pe care îl cunosc de foarte mult timp, în care am încredere, care chiar dacă este mai tânăr a dovedit că poate să gestioneze o astfel de funcţie.

Fifor (înlocuitorul lui Sârbu, despre care se spune că se va retrage la Curtea de Conturi) provine din organizaţia PSD Craiova, dominată de primarul acestui oraş, Lia Olguţa Vasilescu.

Mihai Fifor este senator de Dolj, preşedintele Comisiei pentru Transporturi din Senat şi a fost propus la începutul verii pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Până la urmă în această funcţie a ajuns fostul şef al Comisiei de Transporturi din CJ Vrancea, Iulian Matache, omul lui Marian Oprişan.

Ilie Sârbu este puternic implicat în Dosarul retrocedărilor ilegale de 303 milioane de euro, în care Viorel Hrebenciuc, fosta eminenţă cenuşie a PSD, a fost trimis în judecată.

Cercetările în cazul lui Ilie Sârbu ar fi fost disjunse în alt dosar. În Dosarul retraocedărilor ilegale mai sunt trimişi în judecată Tudor Chiuariu, Ioan Adam şi alte 14 persoane.

Share