home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Ileana Savu (CA SRR) posibil incompatibilă

Ileana Savu (CA SRR) posibil incompatibilă

Share

După ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ovidiu Miculescu, preşedintele – director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, iar Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România a sesizat instituţia de control în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-a aflat Maria Ţoghină, membru în Consiliul de Administraţie SRR, un alt membru din conducerea Radioului Public este suspectat de incompatibilitate.

Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, afiliat FRJ MediaSind, a sesizat astăzi, 4 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate pentru a cerceta dacă Ileana Savu, membru în Consiliul de Administraţie al SRR şi director administrativ la Regia Autonomă de Transport Bucureşti RATB, se află în stare de incompatibilitate.

Conform art. 99 din Legea nr. 161/2003, funcțiile de membru în Consiliul de Administrație şi în Comitetul Director ale Societăţii Române de Radiodifuziune fac parte din categoria funcțiilor de demnitate publică și a funcțiilor publice de autoritate.

Menţionăm că în data de 28.10.2013, acelaşi sindicat a sesizat ANI, pentru a cerceta prezumtiva incompatibilitate a membrilor Comitetului Director al SRR, Maria Pintilie, Petru Ursache şi Savu Cristian Traian, persoane care ar deţine şi funcţii de administratori în diverse societăţi comerciale.

Este regretabil faptul că, în ciuda protestelor naţionale şi internaţionale ale societăţii civile (organizaţii profesionale şi sindicale, personalităţi de marcă din cultura română, etc.), puterea politică tolerează numeroase abuzuri şi acte de corupţie în Radioul Public.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share