Idei pentru un regim alimentar echilibrat: rapane marinate cu usturoi

Share

Daca in timpul izolarii ai luat in greutate, dar vrei sa iti pregatesti corpul pentru sezonul verii, atunci este momentul perfect sa iti diversifici meniul cu cele mai sanatoase si fresh alimente. Specialistii in nutritie recomanda in mod special consumul de peste si de fructe de mare, care genereaza un aport de vitamine si minerale, fara a fi bogate caloric.

Din seria fructelor de mare traditionale la nivel local fac parte rapanele, numite si „scoici” sau „melci” din Marea Neagra. Daca vrei sa le incerci, intr-un meniu echilibrat caloric, atunci e neaparat sa gusti renumitele rapane marinate. Sunt extraordinare din punct de vedere al gustului, dar vin la pachet si cu beneficii pentru organismul tau. Rapanele sunt o sursa foarte bogata de proteine.

 

Ce sunt rapanele si unde traiesc?

Poate nu stiai ca se numeste asa, dar cu siguranta ai vazut-o si chiar ai cules-o de pe tarmul Marii Negre. Clasicile cochilii globuloase, spiralate, folosite cu rol de decor in locuinte sau artizanal pentru a crea diverse accesorii, contin rapana, un gastropod de talie mare. Aceasta are o capacitate extraordinara de inmultire, motiv pentru care se gaseste peste tot, atat in apa, cat si pe linia tarmului.

Traieste timp de 10 ani si este valorificata in multe feluri. Rapana a fost relativ recent introdusa in meniul gastronomic pescaresc, dar are un potential fanastic in conceperea unor preparate absolut delicioase. Marinarea ei in ulei vegetal de floarea soarelui si usturoi este una dintre cele mai frecvente practici, care asigura o savoare autentica. Rapana a fost descoperita pentru prima oara in anul 1948 in Marea Neagra, si este originara din Marea Japoniei, Marea Galbena si Marea Chinei, de unde se prespune ca a fost adusa accidentat in carena navei.

 

Marinate cu usturoi, au un gust senzational si un aport caloric redus

Este destul de greu sa respecti un regim alimentar in aceasta perioada a pandemiei, cu atat mai mult cu cat petreci mult timp in interiorul locuintei. Specialistii in nutritie recomanda, pe cat posibil, o diversificare ridicata a tipurilor de alimente pe care le consumi in timpul unui regim alimentar.

Astfel, vei fi mereu curios sa iti satisfaci papilele gustative cu arome noi si savuroase, fara a mai simti nevoia de a te intoarce la vechile obiceiuri culinare. Din seria produselor recomandate pentru un regim alimentar echilibrat, fac parte si fructele de mare. Ele sunt extrem de bogate in vitamine si in minerale (fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier), dar si in grasimi sanatoase, cum ar fi Omega-3 si Omega-6. Rapanele sunt sarace in lipide, dar bogate in proteine. Din acest motiv, sunt satioase si au un aport nutritiv ideal, desi sunt slab calorice. Sunt ideale pentru un regim alimentar hipocaloric, prin care sa obtii silueta pe care o visezi de mult timp.

 

Rapane marinate cu usturoi: gustul inegalabil de la Deltaica.ro

Deltaica.ro este brandul romanesc cu produse naturale din peste din Marea Neagra si din Delta Dunarii. Produsele sub numele acestui brand sunt pur si simplu extraordinare: un spectacol de gusturi si de arome, 100% naturale.

Daca vrei sa te delectezi cu o portie de rapane marinate, iti recomandam sa le cauti pe cele de la Deltaica.ro. Nu vei da gres cu aceste produse absolut senzationale, de care te vei bucura.

 

Date de contact:

Tel: 0729.995.529

E-mail: vanzari@deltaica.ro

 

 

 

 

 

Share