home ECONOMIE Iata de ce si cum trebuie folosite panourile acustice!

Iata de ce si cum trebuie folosite panourile acustice!

Share

Panourile acustice au devenit o solutie tot mai cautata inca de acum cativa ani, din momentul in care au inceput sa fie folosite in cladirile de birouri si alte medii de lucru. Fie ca sunt utilizate in restaurante, sali de evenimente sau mari spatii de birouri, panourile acustice sunt concepute pentru a reprezenta solutia eficienta impotriva poluarii fonice. Astfel, acestea sunt folosite cu precadere in spatii zgomotoase si reduc, corecteaza sau elimina poluarea fonica.

Cu toate ca sunt solutii tehnice orientate catre functionalitate, piata de panouri acustice cuprinde o foarte mare diversitate de forme, metode de montaj, culori, dimensiuni si finisaje. Fie montate pe perete, suspendate sau lipite pe tavan, scopul principal al panourilor acustice este reducerea zgomotului, insa producatorii au inclus si elemente de design menite sa infrumuseteze spatiile de birouri.

In ce situatii sunt necesare panourile acustice?

Corectarea acusticii unei incaperi are un rezultat deosebit de benefic: imbunatatirea confortului acustic al persoanelor din respectiva camera. Astfel, panourile acustice sunt folosite atunci cand ecoul si rezonanta unei camere depasesc limitele de confort. Zgomotul de acest tip poate fi o consecinta a materialelor utilizate in construirea respectivei cladiri (sticla, beton sau metal) sau poate fi atribuit mobilarii insuficiente a respectivei incinte.

Din cauza modificarii volumului sunetului, incintele care produc ecou lasa impresia neplacuta a unui zgomot de fundal. Astfel, aceste incaperi caracterizate de o rezonanta mare conduc la dificultati de comunicare, oboseala si pierderea concentrarii, efecte resimtite de toate persoanele care isi desfasoara activitatea acolo. Indiferent de dimensiunile sau caracteristicile incintei, montarea panourilor acustice isi produce efectele imediat, insa numai in urma unei evaluari si executii corecte a lucrarii.

Materiale utilizate in confectionarea panourilor acustice

Pe langa tratamentul acustic pentru care sunt proiectate, panourile acustice pot fi folosite si pentru a restructura spatiile mari sau pentru a decora anumite incaperi. Astfel, majoritatea panourilor acustice au doua componente:

– o spuma absorbanta cu rol in tratamentele acustice;

– o husa din material textil decorata intr-un stil anume.

Utilitatea panourilor acustice

Ecoul si poluarea fonica venite de afara sau dintr-o alta incapere pot fi reduse cu ajutorul solutiilor de izolare fonica. De obicei, acestea sunt de forma unor panouri sau placi fixate in momentul construirii respectivei cladiri. Spre deosebire de acestea, panourile acustice nu au proprietatea de a izola fonic incaperile sau incintele afectate de zgomotele din exterior, ci sa absoarba sunetul venit din interiorul camerei.

In functie de felul in care sunt repartizate si montate, panourile acustice pot:

– absorbi sunetul;

– reduce poluarea fonica;

– corecta acustica unei incaperi.

Practic, instalarea diverselor tipuri de panouri acustice se va face in functie de necesitatile incintei, astfel incat solutia adoptata in cazul unei sali de sedinte poate fi total ineficienta daca este aplicata marilor spatii de birouri. In functie de sursa poluarii fonice si de caracteristicile incintei, panourile acustice pot fi montate in diverse locuri, inclusiv suspendate de plafon.

Modul de functionare

Valurile de sunet sunt multidirectionale, astfel incat se vor dispersa in toata camera si catre toate elementele din respectiva camera. Acestea vor lovi tot ce intalnesc in cale: pereti, tavan, mobilier sau persoane. Atunci cand valul de sunet intalneste un obiect, o parte va trece de acel obiect, o parte se va reflecta, iar alta parte va fi absorbita. Rolul panourilor acustice este de a mari gradul de absorbtie al valurilor de sunet cu care vin in contact, iar rezultatul este reducerea intensitatii sunetului si a ecoului.

Latura estetica

Dupa cum ai putut observa in randurile de mai sus, panourile acustice pot indeplini si rol decorativ, schimband atmosfera si aspectul unei incaperi. Astfel, daca vrei o solutie tehnica ireprosabila care sa ofere si beneficii estetice, intra pe AlbertaCasa.ro si alege din multitudinea de modele de panouri acustice varianta cea mai potrivita incaperii pe care vrei sa o imbunatatesti!

Citeşte şi
Florarie online – Arata-i cat de mult o iubesti!

Intr-o relatie care dureaza de ceva timp avem nevoie de momente in care sa ii

Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul

Noua moda – ce rochii sunt la mare cautare in 2020

Moda anului 2020 pune mai presus de orice feminitatea si stralucirea. Designerii propun alegeri echilibrate,

Ludovic Orban sugerează aberaţia plăţii pensiilor, după majorare

Prim-ministrul Ludovic Orban a sugerat cât de absurdă este programata majorare a pensiilor, din septembrie,

Top 3 Reguli Pentru Folosirea Corecta a Masinii de Spalat Vase

Masina de spalat vase, desi este extrem de folositoare, este inca un aparat electrocasnic mai

Top cele mai bune joburi de vară

Vara este perioada în care studenții sunt în vacanță și dispun de foarte mult timp

Klaus Iohannis a promulgat eliminarea supraaccizei la carburanţi şi supraimpozitării contractelor part-time

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015

Reteta de succes pentru un eveniment reusit

Fiecare eveniment are o nota aparte care-l transforma intr-un eveniment de milioane chiar daca investitiile

3 propuneri pentru cadourile de Secret Santa

A sosit perioada aceea din an când vorbim despre cadouri și bucuria de a oferi.

Valentin Ionescu: Strategia ASF privind educația financiară, pilon în dezvoltarea piețelor financiare nebancare

Directorul Direcției de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat...

Share