home ECONOMIE Iata de ce si cum trebuie folosite panourile acustice!

Iata de ce si cum trebuie folosite panourile acustice!

Share

Panourile acustice au devenit o solutie tot mai cautata inca de acum cativa ani, din momentul in care au inceput sa fie folosite in cladirile de birouri si alte medii de lucru. Fie ca sunt utilizate in restaurante, sali de evenimente sau mari spatii de birouri, panourile acustice sunt concepute pentru a reprezenta solutia eficienta impotriva poluarii fonice. Astfel, acestea sunt folosite cu precadere in spatii zgomotoase si reduc, corecteaza sau elimina poluarea fonica.

Cu toate ca sunt solutii tehnice orientate catre functionalitate, piata de panouri acustice cuprinde o foarte mare diversitate de forme, metode de montaj, culori, dimensiuni si finisaje. Fie montate pe perete, suspendate sau lipite pe tavan, scopul principal al panourilor acustice este reducerea zgomotului, insa producatorii au inclus si elemente de design menite sa infrumuseteze spatiile de birouri.

In ce situatii sunt necesare panourile acustice?

Corectarea acusticii unei incaperi are un rezultat deosebit de benefic: imbunatatirea confortului acustic al persoanelor din respectiva camera. Astfel, panourile acustice sunt folosite atunci cand ecoul si rezonanta unei camere depasesc limitele de confort. Zgomotul de acest tip poate fi o consecinta a materialelor utilizate in construirea respectivei cladiri (sticla, beton sau metal) sau poate fi atribuit mobilarii insuficiente a respectivei incinte.

Din cauza modificarii volumului sunetului, incintele care produc ecou lasa impresia neplacuta a unui zgomot de fundal. Astfel, aceste incaperi caracterizate de o rezonanta mare conduc la dificultati de comunicare, oboseala si pierderea concentrarii, efecte resimtite de toate persoanele care isi desfasoara activitatea acolo. Indiferent de dimensiunile sau caracteristicile incintei, montarea panourilor acustice isi produce efectele imediat, insa numai in urma unei evaluari si executii corecte a lucrarii.

Materiale utilizate in confectionarea panourilor acustice

Pe langa tratamentul acustic pentru care sunt proiectate, panourile acustice pot fi folosite si pentru a restructura spatiile mari sau pentru a decora anumite incaperi. Astfel, majoritatea panourilor acustice au doua componente:

– o spuma absorbanta cu rol in tratamentele acustice;

– o husa din material textil decorata intr-un stil anume.

Utilitatea panourilor acustice

Ecoul si poluarea fonica venite de afara sau dintr-o alta incapere pot fi reduse cu ajutorul solutiilor de izolare fonica. De obicei, acestea sunt de forma unor panouri sau placi fixate in momentul construirii respectivei cladiri. Spre deosebire de acestea, panourile acustice nu au proprietatea de a izola fonic incaperile sau incintele afectate de zgomotele din exterior, ci sa absoarba sunetul venit din interiorul camerei.

In functie de felul in care sunt repartizate si montate, panourile acustice pot:

– absorbi sunetul;

– reduce poluarea fonica;

– corecta acustica unei incaperi.

Practic, instalarea diverselor tipuri de panouri acustice se va face in functie de necesitatile incintei, astfel incat solutia adoptata in cazul unei sali de sedinte poate fi total ineficienta daca este aplicata marilor spatii de birouri. In functie de sursa poluarii fonice si de caracteristicile incintei, panourile acustice pot fi montate in diverse locuri, inclusiv suspendate de plafon.

Modul de functionare

Valurile de sunet sunt multidirectionale, astfel incat se vor dispersa in toata camera si catre toate elementele din respectiva camera. Acestea vor lovi tot ce intalnesc in cale: pereti, tavan, mobilier sau persoane. Atunci cand valul de sunet intalneste un obiect, o parte va trece de acel obiect, o parte se va reflecta, iar alta parte va fi absorbita. Rolul panourilor acustice este de a mari gradul de absorbtie al valurilor de sunet cu care vin in contact, iar rezultatul este reducerea intensitatii sunetului si a ecoului.

Latura estetica

Dupa cum ai putut observa in randurile de mai sus, panourile acustice pot indeplini si rol decorativ, schimband atmosfera si aspectul unei incaperi. Astfel, daca vrei o solutie tehnica ireprosabila care sa ofere si beneficii estetice, intra pe AlbertaCasa.ro si alege din multitudinea de modele de panouri acustice varianta cea mai potrivita incaperii pe care vrei sa o imbunatatesti!

Citeşte şi
Ludovic Orban: Este imposibil ca pensiile să crească cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a declarat că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa Read more

Cîţu cere audierea lui Teodorovici şi Dăncilă pentru aruncarea Economiei în haos

Ministrul PNL de Finanţe, Florin Cîţu, îi acuză pe predecesorul său social-democrat, Eugen Teodorovici, şi Read more

Florin Cîţu vorbeşte despre o posibilă creştere a pensiilor cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că pensiile ar putea creşte cu doar 10% din Read more

Dan Armeanu (ASF): Pandemia Covid-19, impact scăzut asupra sistemului de pensii private

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, al Sectorului Sistemului de Pensii Private - domnul Dan Armeanu, Read more

Pandemia cere readaptare – ce se schimba in ceea ce priveste magazinele de piese si accesorii auto

In perioada de pandemie multe din domeniile de activitate au fost atat de afectate de Read more

2 efecte ale pandemiei asupra tendințelor de cumpărare – brandurile românești sunt mai apreciate

Am asistat la o perioadă care a dat peste cap economia și ritmul vieții. Tot Read more

Gabriel Grădinescu – ASF este garantul legalității pe piața de capital

Vicepreședintele ASF pentru Sectorul Instrumente și Investiții Financiare - Gabriel Grădinescu, a declarat...

Ciolacu: „Cîţu trebuie să plece, nivelul de trai a devenit mult mai ridicat!”

Noi gafe penibile ale şefului PSD, Marcel Ciolacu. Încercând să justifice moţiunea simplă pe care Read more

Valentin Ionescu (ASF): Actuala criză va forţa renaşterea multor industrii

Criza actuală va genera apariţia de oportunităţi imense de inovare şi va forţa renaşterea multor Read more

Share