home EVENIMENT Iar au aparut stenograme care “inculpa” falitii mogulilor

Iar au aparut stenograme care “inculpa” falitii mogulilor

Share

Ele sunt, ca si in datile trecute, bazate pe discutii avute din nou de alti inculpati. De data aceasta, din Dosarul Coruptiei din Portul Constanta.

foto: thedailystar

Mediafax anunta ca «numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din “grupul infracţional organizat”, din cauza “disidenţelor interne”».

Discuţia a avut loc pe 24 decembrie 2010 între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

În acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar “acolo”, “pe 26”.

“În perioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele ANAF Sorin Blejnar, s-au găsit în SUA”

, notează anchetatorii. Ei, si? Durbac putea sa se afle in Desertul Mojave, sa vaneze vipere cu corn, iar Blejnar pe Coasta de Est, la Baltimore, in vizita la amanta secreta. Daca cei doi ar fi fost in aceeasi perioada in Luxemburg sau in Andorra, mai inteleg. Probabilitatea sa se intalneasca este infinit mai mare si trebuie demonstrat ca s-au si intalnit, iar daca da, ce au discutat si de stabilit contextul in care au vorbit, etc..

Nu neg faptul ca posibilitatea unei intelegeri intre cei doi exista, dar ar fi bine sa urmarim, sa nu care cumva sa fi fost pe-acolo, prin Statele Unite, si altii. De exemplu, vreun “asfaltangiu de-al lui Basescu”, ca sa ma exprim in argou mogulard. In cazul acesta vom reusi sa construim o conspiratie si mai mare, nu ca ea nu ar fi mai putin absurda.

In general, atunci cand intr-un astfel de dosar doi inculpati stau de vorba si discuta despre verzi si uscate, poate si constienti ca ar putea sa fie filati si dorind sa zapaceasca filajul, chiar daca anhetatorii iau in calcul cele spuse de ipochimeni, presa nu are voie sa dea astfel de informatii fara sa verifice veridicitatea lor.

“Cowboy-ul se intalneste cu Sorin”? Mai cocalarilor, ma lasati cu prostiile astea? Aveam eu un coleg cracanat in gimnaziu, caruia ii spuneam “cowboy-ul”. Nu cumva despre el e vorba?, ca am auzit ca a plecat in Statele Unite! Si nu cumva Sorin asta cu care se intalneste el este fostul meu coleg de liceu, Sorin Anastasiu, baiatul fostului prim-secretar pe Vrancea, astazi lansat puternic in afaceri?

Cel mai grav lucru insa in aceasta poveste este la ce se ajunge. Mai bine zis, la ce se va ajunge astazi pe cele tembelviziuni, ahtiate dupa dat in dusmanul de clasa Blejnar, care, cum se intampla ceva rau prin Romania, viol, crima, evaziune fiscala, este scos vinovat, ca deranjeaza prin controalele fiscale pe care le face la marii contribuabili, nu?

Defapt, acesta este modul in care se lucreaza diversiunile:

1. se lanseaza una de-asta cretinoidala, cu “cowboy-ul” si “Sorin” – care nu ar fi mai veridica nici daca inculpatii lui Peste Prajit ar da nume complete si date concrete, pentru ca sunt inculpati si sunt lipsiti de credibilitate publica pentru un jurnalist.

2. se bat campii cu gratie timp de cateva zile, spunandu-se tot felul de prostii si tragandu-se false concluzii grave, in situatii in care realitatea faptica este mult mai putin spectaculoasa si incarcata cu banalitati.

Imaginati-va acum, de exemplu, urmatoarea discutie “relevanta” dintre mine si Tiberiu Lovin:

eu: Salutare, Tibi, ce faci?
Tibi: Uite, ma duc pana pe planeta Marte sa ma intalnesc cu Barack, sa punem la punct un transport de opium. Dar tu?
eu: Maine sunt pe Uranus, la o intalnire de afaceri cu Krrrrl, ambasadorul extraterestrilor pe Pamant. Vreau sa import niste uraniu de pe satelitul Io. Ce zici, dupa ce terminam, bem o bere pe Luna, la Posidonius, pe malul Mare Serenitas?
Tibi: Ok, de acord, dar sa o aduci cu tine si pe Angela, sa ne simtim si noi bine, ca baietii!

foto: ccs
fotoinfo: click si mareste imaginea, sa vezi unde anume ma intalnesc eu pe Luna, maine, cu Tibi Lovin

Cat de credibila este o astfel de discutie, fie si intre doi oameni care nu sunt inculpati in nici un dosar de coruptie? Si iarasi revin la obsedanta concluzie: presa are datoria ca, inainte sa publice orice fel de informatie, sa o verifice din cel putin trei surse independente.

Au facut colegii nostri acest lucru? Ma indoiesc. Au publicat ca papagalii o stenograma si au lasat loc de aluzii, speculatii si interpretari abuzive.

Share