home CORUPTIE, POLITICA Hoţia, România, lenea, Şcoala, minciuna, zăpada, trândăvia

Hoţia, România, lenea, Şcoala, minciuna, zăpada, trândăvia

Share

În acest moment, în România a învins hoţia. Zăpada s-a coborât din cer ca să ne ascundă mizeria. Cele două Românii sunt în realitate mai contrapuse una celeilalte decât oricând.

PSD – ALDE porneşte la acapararea întregului stat român

Atunci când s-au nişat electoral, cei din PSD şi ALDE au făcut apel la toate reflexele rele de gândire ale românilor. Nu s-au gândit la doctrine, la liberalism, la social-democraţie, la nimic, ci la felul în care pot reconstrui mesajele anului 1990.

Scădem taxele“, adică “votaţi-ne, vă dăm bani“. “Mărim salariile“, adică “votaţi-ne, vă dăm bani“. “Studenţii vor călători gratis cu trenul“, adică “votaţi-ne, vă dăm bani“. “Mărim bursele“, adică “votaţi-ne, vă dăm bani“. Şi aşa mai departe. Otravă socială.

Leneşul mercantil şi incult

Totul s-a rotit mereu în jurul banilor. Principala caracteristică a electoratului reacţionar ce votează PSD & dependinţele este că e extraordinar de mercantil, egoist şi incult.

Scolile, gradinitele si cresele din Bucuresti raman inchise toata saptamana

Individul de această factură e mercantil, adică se gândeşte exclusiv la bani. Este egoist, adică se gândeşte doar la el, nu este interesat de binele general. Este incult, adică nu are instrumentele intelectuale minimale care să-l facă să înţeleagă că este păcălit pe bani puţini. Şi că sărăcia lui se va perpetua fix din cauza celor care îl plătesc.

Nici nu-l interesează asta deloc. Chiar dacă îi spui că este înşelat, el se simte bine aşa. Din orgoliu. E un soi de contract social nescris existent între el şi cei ce îi asigură traiul de acest fel. Iar dacă insişti explodează isteric, vorbindu-ţi despre turpitudinea actorilor politici ai celeilalte părţi.

Evident, cu exemple de la Antena 3 şi RTV. El nu are contraargumente, pentru că nu gândeşte, el evoluează în reflexe de gândire formate de propaganda Sistemului Ticăloşit. Îi vorbeşti despre categorii mari, dreptate, aticorupţie, lege, ordine, iar el îi dă înainte cu Soros-Cioloş şi cu Iohannis-Ciolanis.

Zăpada, pretext pentru încurajat lenea la românii pesedizaţi

Școlile din 20 de județe își vor suspenda luni cursurile, din cauza vremii nefavorabile, iar în cursul zilei de marți măsura va fi menținută în 16 județe, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Semnalul de tip argument a fost dat întâi în Capitală, de Gabriela Firea, apoi, pe rând, în 16 judeţe, iar acum s-a instituţionalizat în 20 de judeţe. Vezi, Doamne, foarte afectate de zăpadă şi de ger!

Dar afară nu este zăpadă de doi metri şi ziua sunt -9 sau -12 grade Celsius. Este o temperatură normală de iarnă, nimic deosebit. Totuşi, de ce să ieşi din casă, dacă infractorul Dragnea îţi face cu ochiul şi-ţi spune să stai la căldurică?

Ce să se mai ducă plodul la şcoală? Cartea? E fudulie! Aici, la noi, important e cât de dibaci simulăm totul şi ne căţărăm în sus. Cum o facem? Hoţia – e răspunsul corect. Asta nu se-nvaţă la şcoală, ci la şcoala vieţii.

, gândeşte beneficiarul întregului complex de măsuri pentru încurajarea câtorva binefaceri. Hoţia, lenea, minciuna, posmagii muieţi la trândavii săltăreţi.

Cele două Românii. Cinstea şi hoţia, antreprenoriatul şi trândăvia

Aşadar, România antreprenorială, cu apetenţă pentru valorile occidentale, dormitează acum. După incidentul din Club Colectiv, o multitudine de factori au dus la o stare generală de delăsare.

O fracţiune dintre aceşti români sunt privitori revoltaţi la ceea ce se întâmplă. O fracţiune dintre privitorii revoltaţi citesc ce se scrie pe reţelele sociale. O fracţiune dintre cei ce citesc ce se scrie pe reţelele sociale se manifestă online. Atât.

Această delăsare, dincolo de faptul că este insuflată românilor de foarte multă vreme, este speculată acum. Cu chestia asta, cu zăpada de 10-20 de centimetri pe străzi, care nu te lasă să mergi.

Şi cu gerul groaznic de -20 de grade, care de fapt e numai pe la Joseni, în creierii nopţii, iar tembelviziunile strigă că e ziulica,-n amiaza mare, la noi în oraş. E timpul pentru penalitatea, hoţia, minciuna şi ura pe care o vedem manifestându-se.

Ce-i de făcut?

Aceste crize de trândăvie sunt, după părerea mea, tipice spiritului rus, ce ne este insuflat de prin 1945, pe diferite căi. Dar acest gen de lene se consumă şi duce la acumulări de furie.

Furia aceasta iraţională de tip slav explodează când te aştepţi mai puţin, dar şi în anumite momente critice. “Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?“. Banu’, asta au vrut. Şi liber la hoţia de partid.

Aşadar, în principiu, dacă nu se petrece nimic deosebit între timp, trebuie să aşteptăm până când se termină mălaiul. Cel cu care aruncă în români acum clica lui Dragnea. Poate fi vorba despre un an, pot fi doi sau poate trei. Depinde şi de contextul economic şi geopolitic internaţional.

Dar atunci va trebui să fim pregătiţi. Cum? Despre asta în alt articol.

Citeşte şi
Decembrie 1989. Amintire de Craciun

Radacina raului din decembrie 1989 e in cadavrele insangerate ale sotilor Ceausescu. Azi, mergem pe Read more

Revista presa(rilor)

"Cartianu vrea caimacul lui Cornateanu", titreaza Agentia de Investigatii Media: Grigore Cartianu s-a intors din Read more

Mamă, mâine merg la şcoală? Nu, că nu vrea dl. Ponta

Peste 360.000 de elevi de şcoală din clasele terminale beneficiază de 55 de lei ajutor Read more

Craiu partener majoritar în școala tv a lui Vlad Ionescu

Școala de televiziune a lui Vlad Ionescu se relansează. Se numește din 15 august „Școala Read more

Rareş Bogdan despre pericolul teribil care paşte România

Rareș Bogdan face un rechizitoriu virulent evenimentelor petrecute în cazul crimelor din Caracal, vorbind despre Read more

Rovana Plumb despre România: “Ţara lui Liviu Dragnea”

Demența a cuprins PSD. Rovana Plumb a vorbit despre România, „ţara lui Liviu Dragnea!”. Declaraţia Read more

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Moscovei, care e rostul sezonului european al României la Consiliul UE?

Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Federaţiei Ruse, care e rostul sezonului european Read more

Jobbik pune făţiş problema destrămării teritoriale a României

Partidul extremist maghiar Jobbik declară 2020 an comemorativ, la 100 de ani de la Trianon: Read more

Ambasada SUA, descriere exactă a situaţiei presei din România

Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și Read more

Le Figaro: Bolnavul Europei nu e Polonia sau Ungaria, e România

”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un Read more

Share