Hellvig susţine că “Claudiu Târziu nu este idiot”, face intenţionat

Share

Eduard Hellvig, directorul SRI între anii 2015 și 2023, a postat un mesaj, pe pagina sa de pe X, despre Claudiu Târziu.

Hellvig scrie că senatorul AUR, Claudiu Târziu, este un “idiot util”, după declarațiile acestuia, prin care a cerut unirea României cu teritorii aflate acum în Ucraina, precum și cu Republica Moldova.

Hellvig susţine că “Claudiu Târziu nu este idiot”, face intenţionat

”Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relații de cooperare cu Rusia și despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina aflată în corzi.

Bineînțeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de țări sunt nemulțumite, ca atare războiul nostru este justificat.

În politică, domnul cu vorbele avântate ar purta în general numele de “idiot util”. Adică cel care, fără să analizeze prea mult, lansează mesaje care convin de minune adversarului.

Citeşte şi: George Simion şi Claudiu Târziu, anchetaţi pentru coruperea alegătorului

Problema este că dl Claudiu Târziu nu este idiot. Unii ar spune că nici util. Adică nu face aceste declarații din prea multă viteză. Nu îl putem bănui că l-a luat valul și că i-a ieșit porumbelul.

Domnul Târziu se joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care știe foarte bine că este o fantezie. Din agitarea făcliei naționaliste, pe el îl avantajează de minune agitația, nicidecum idea națională. Pentru că din agitație își extrage știri, expunere și bazin electoral.

Știe, la fel de cinic, că vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român”, a scris Hellvig, conform G4Media.

Citeşte şi: Dacian Mariş, demisionar din AUR, zice că Claudiu Târziu l-a tratat cu indispreţ

A mai spus despre Târziu că este ”o trompetă improbabilă”, care este totuși în armonie cu László Torocskai, cel care, la 24 de ore după declarația liderului AUR, a declarat că Ungaria trebuie să recupereze teritorii de la Ucraina.

”Cum nu cred în coincidențe, trei întrebări îmi stăruie în gând. Când vorbește de normalizarea relațiilor cu Rusia, la care perioadă normală se referă? Ca să știm cum să ne pregătim…

Când și-a lansat lista pentru euro-parlamentare, de ce a ales Italia și nu ținuturile pe care le revendică? Doar n-o fi pentru voturi… Când s-a regăsit în cuget, simțiri și punctaj cu politicianul maghiar, dl Târziu era în Cc sau în Bcc?”, a întrebat Hellvig.

Share