home EVENIMENT Hackerii ruşi atacă acum telefoanele militarilor din NATO

Hackerii ruşi atacă acum telefoanele militarilor din NATO

Share

Telefoanele mobile personale ale militarilor NATO sunt atacate de hackerii ruşi. Victimele acestor atacuri cibernetice sunt militarii din contingentul NATO aflaţi în Polonia.

Urşii Fiţoşi au încercat să atace informatic Miisterul Apărării Naţionale

Rusia a deschis o nouă linie de front cu NATO. Aceasta folosind călcâiul lui Ahile al tuturor soldaților alianței – telefoane mobile personale.

, scrie The Wall Street Journal. Victime – militarii contingentului NATO cu efectiv de 4.000 staționat anul acesta în Polonia și în statele baltice.

Hackerii ruşi fac victime printre ofiţerii superiori

Printre victime s-a numărat și colonelul armatei americane Christopher L’Heureux. Acesta a preluat comanda bazei NATO din Polonia în luna iulie. Potrivit acestuia, la scurt timp după ce s-a întors la mașina sa după niște excerciții de tragere, a constatat că iPhone-ul său a fost supus unui atac.

Hackerii au încearcat să spargă al doilea nivel de protecție de pe o adresă IP din Rusia.

Pe el, era o mică hartă Apple și în centrul hărții era Moscova.

, a declarat colonelul L’Heureux, staționat nu departe de o bază militară rusă. “era și un mesaj: cineva a încercat să acceseze iPhone-u dvs.“, a spus ofiţerul.

Hackerii ruşi ajută la monitorizarea fizică a ofiţerilor NATO

Colonelul L’Heureux, care pregătește pozițiile tactice ale trupelor pentru a respinge o potențială invazie a Rusiei, a descoperit că este monitorizat fizic prin iPhone-ul său.

, susține publicaţia. „Au încercat să-mi determine locația folosind localizarea geografică”, a spus el. „M-am gândit: Ce naiba?”. Colonelul susține că cel puțin șase dintre ofițerii aflați sub comanda sa au avut telefoanele sau conturile Facebook compromise.

Share