home POLITICA Guvernarea anarhică USL şi Prima Republică Portugheză

Guvernarea anarhică USL şi Prima Republică Portugheză

Share

Evoluţiile antidemocratice actuale din România pornesc din Parlament. Ele au început în prima parte a anului 2007, au fost produse de aceiaşi actori politici şi în diferite feluri au fost continuate până în prezent. Diferenţa este că acum USL a ajuns la putere şi acţionează folosind şi pârghia guvernamentală.

Catarsis Perpetua

Efectul este dramatic asupra stabilităţii politice, economice şi sociale a României. În pofida repetatelor declaraţii demagogice ale liderilor USL, conform cărora tot ce vine de la puterea legislativă este izvor de democraţie, nu tot ce vine de la Parlament e astfel.

Să dăm un exemplu consacrat în istorie: Prima Republică Portugheză (5 octombrie 1910 – 28 mai 1926). După căderea monarhiei portugheze, au urmat 16 ani de mare agitaţie politică, haos social şi decădere economică a Portugaliei, din care oricum rămăsese stafia fostei mari puteri coloniale din Evul Mediu.

• Deutsche Welle: Romania pe drumul pasnic al loviturii de stat parlamentare

În toţi aceşti ani, vârful de lance al haosului generalizat şi al dezorientării din Portugalia a fost reprezentat de ceea ce se întâmpla în Parlament, unde cărţile le-au făcut mult timp aşa-zişii demo-liberali.

În numele democraţiei, libertăţii, transparenţei (de inspiraţie colonială britanică, pe vremea aceea Imperiul Britanic dominând Portugalia dramatic), aceşti falşi democrat-liberali au adus Portugalia într-o stare de haos social şi economic extrem.

Istoricii şi politologii privesc această perioadă din istoria Portugaliei – Prima Republică Portugheză, drept un exemplu despre cum, cu bună ştiinţă şi rea-credinţă, politicieni demagogi şi corupţi au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să şteargă memoria portughezilor şi pentru a distruge instituţiile tradiţionale (cu bunele şi relele lor) ale acestei ţări.

ElInvestigador

Clerul catolic a fost prigonit, preoţii ucişi. Au existat de departe mai multe guverne decât numărul de ani (15) ai Primei Republici.

Mulţi şefi de guverne şi şefi ai statului portughez au fost arestaţi, deportaţi, daţi la o parte prin conspiraţii ori chiar ucişi, în frunte cu legendarul Sidonio Pais, împotriva voinţei populare, ce era încontinuu manipulată de căpuşele sistemului, care se îmbogăţeau nemăsurat şi controlau statul.

Să mergem acum la est de România: în Republica Moldova. Avem o republică parlamentară care în ultimii ani mai mult nu a avut preşedinte decât a avut, ai cărei cetăţeni nu ştiu ce sunt – români, ruşi, moldoveni, ucraineni, sunt îngrozitor de săraci, iar ţara e dominată de grupurile mafiote infiltrate de serviciile secrete ruse şi de finanţa rusă.

Este exact ceea ce-şi doreşte mai mult Moscova: să aibă între sfera sa de interese şi adversarul geopolitic, UE ori SUA – depinde la ce anume ne gândim, o zonă de haos, nesiguranţă şi sărăcie. O enclavă teritorială. Rusia are diferite tipuri de astfel de perne de amortizare cu Occidentul. Şi perne la perne. Vom vedea imediat un astfel de caz.

Acosta

La vest: Ucraina şi Belarus. La sud: enclavele Osetia de Nord şi Abhazia. La sud-vest: enclava Transnistria, apoi Republica Moldova.

Kremlinul vrea să-şi facă de mai mulţi ani din România o pernă de amortizare… la perna de amortizare Republica Moldova, care este… o pernă de amortizare şi şantaj la enclava Transnistria.

Rolul jucat de Parlament în România, sub controlul majorităţii USL, până la venirea USL la putere, era de pregătire a haosului dorit probabil de Moscova. Ca şi demo-liberalii din timpul Primei Republici Portugheze, şi USL zăpăceşte românii, scindându-i în tabere, prin intoxicare mediatică.

Ca şi demagogii portughezi de la debutul secolului trecut, şi Partida Rusă USL vorbeşte în numele democraţiei, pe care, aşa cum se vădeşte tot mai clar în aceste zile, o calcă în picioare cu cinism. Mai rămâne să treacă şi Curtea Constituţională, mâine-poimâine, în subordinea Guvernului!

Acum s-a trecut în alt stadiu: USL guvernează anticonstituţional, călcând în picioare şi regulile nescrise ale democraţiei de tip occidental, dar şi regulile scrise, adică Legea Română. Scopul: răsturnarea ordinii democratice, de drept. Adecătelea… ce este ea? “O frază de dânşii inventată”, vorba poetului.

Problema este că în Portugalia începutului de secol XX nu exista Internet şi nu erau nici telefoane mobile. Ia, domnule Ponta, daţi ordonanţă de guvern şi interziceţi Internetul şi telefoanele mobile în România!

Citeşte şi
Au trecut şase luni şi câteva zile de la alegerile din 16 noiembrie, în care
La ceas de dimineaţă, pe la prânz, spre seară, dis-e-dimineaţă USL (cenzurat) Klaus Iohannis a
Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul
PNL (marele PNL, noul Partid Naţional Liberal) nu trebuie să intre acum la guvernare, pentru
Alina Mungiu ar putea să fie catastrofa umanî care să acapareze proximitatea preşedintelui Klaus Iohannis.
PSD iar se culcă noaptea cu triumful la rever, roză festivă, trezindu-se învins, dezesperat. Încercarea
Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat
Această ţigăneală fără sfârşit dintre Ponta şi Antonescu (ba dintre Antonescu şi Ponta (Ba dintre
PSD şi PNL se luptă acum poate pe cât din electoratul USL migrează de la
Indiferent ce va face în continuare, Partidul Naţional Liberal a intrat acum pe o pantă
Share