home POLITICA Greşelile ARD 2. Candidaţi dalmaţieni şi iluştri anonimi

Greşelile ARD 2. Candidaţi dalmaţieni şi iluştri anonimi

Share

Folsirea ipocrită a Monicăi Macovei pe post de unealtă propagandistică anticorupţie, lăsată să alerge prin curte puţin, cu leaţul slăbit, a contribuit la întreţinerea armonicilor destructive în electoratul de centru-dreapta, care s-a regăsit în mică măsură în candidaţi.

Cristian Rădulescu, de exemplu, este om cu o decizie stranie de necolaborare cu fosta Securitate dată de CNSAS şi cu multe conexiuni cu sistemul.

Sandra Pralong, despre care nu ştia nimeni aproape nimic, cu excepţia unor intelectuali rasaţi, a pierdut cu brio. Pralong a fost de asemenea pe deplin conspirată electoral sub alambicatul nume din actul de identitate (Sandra Marilyn Andreea Budiş).

• citeşte şi: Greşelile ARD 1. Lenţi şi temători

Valeriu Todiraşcu, Augustin-Minel Ofiteru, Maria Moţa sau Marilena Lăcătuş, despre care nu a auzit nimeni niciodată nimic (şi lista ar putea continua astfel cu multe nume de iluştri anonimi) au îngroşat rândurile lestului electoral uman. Ironia face că Valeriu Todiraşcu, vicepreşedinte Forţa Civică, care şi-a făcut agresiv campanie pe Internet, a reuşit totuşi să intre în Parlament. Vom vedea acum cum se comportă politic.

• citeşte şi: Greşelile ARD 3. Eşichierul independent alternativ de presă

ARD trebuia să-şi pregătească, ca imagine publică, aceşti candidaţi încă de anul trecut, pentru locale şi legislative, să le stabilească apoi localizat o notorietate bine fixată, în perspectiva acestor două scrutine, şi nu a făcut-o.

citeşte şi: Greşelile ARD 4. Mitraliera şi linguriţa cu cianură USL

Singurele somităţi ale partidului erau bine tarate de patina unei presupuse (şi nedemonstrate, dar încontinuu afirmate pe oficinele tv ale USL) corupţii: tripla BVB – Blaga – Videanu – Berceanu; Anca Boagiu; Gheorghe Flutur; Cezar Preda; Mircea Toader.

Avocatul Aurelian Pavelescu este un traseist politic notoriu, care a debutat politic în PNL, trecând apoi prin Partidul Dreapta Naţională, Partidul Democrat, Partidul Iniţiativa Naţională, PNŢCD, PNL, apoi din nou PNŢCD. A fost pro-Băsescu, s-a sucit apoi contra lui Băsescu, iar acum s-a întors pe dos încă o dată. Sau pe faţă, nimeni nu ştie sigur ce este în capul acestui om versatil, inteligent, verbos, populist şi scandalagiu.

Marian Săniuţă era încă din 1999 membru PSD. Până în anul 2009 a fost membru al Consiliului Naţional PSD. 2001 – 2002: prefect de Prahova, în plină Eră Adrian Năstase. 2002: consilier de stat în Guvern. CV-ul acestui om este ciucure de pesedism. Ce caută acest om în Forţa Civică, alături de MRU?

 Vinovaţi – nevinovaţi, corupţi sau integri, propaganda USL i-a făcut praf pe majoritatea lor. Toţi au fost amestecaţi în malaxorul electoral, în care o mulţime de alegători de bună credinţă, din cale-afară de sastisiţi, au adoptat sloganul otrăvit, inoculat tot de campania USL: toţi sunt la fel.
“Toţi sunt la fel” demobilizează electoratul superior, care votează pentru idealuri şi principii, în timp ce USL şi-a capacitat electoratul captiv, care votează pentru o ciozvârtă, o găleată sau o pungă de mălai. Astfel s-a ajuns la absurdul că 4,2 milioane de ciozvârtari prevalează azi în faţa a 14 milioane de oameni în bună măsură demobilizaţi. Şi USL mai are şi insolenţa să spună că a fost votată de majoritatea electoratului român…

Şi astfel ajungem la un cuvânt esenţial: propaganda. Pentru ca aceşti dalmaţieni din ARD (la care revenim) să compromită gruparea politică din care fac parte, trebuia făcut un singur lucru: propaganda. Cum putea fi aceasta contracarată? În primul rând, neprimind asemenea ipochimeni sau, dacă ei erau în interiorul alianţei, expulzându-i manifest, public. ARD nu a fost capabilă să facă acest lucru. Ne vom referi acum însă la altceva.

(va urma)

Citeşte şi
Alina Bica, închisoare cu executare 4 ani. Videanu, achitat

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată marți de ÎCCJ la patru ani Read more

Emil Boc, Videanu şi Ion Ariton, audiaţi în dosarul lui Blaga

Emil Boc, Adriean Videanu şi Ion Ariton au fost audiaţi la DNA Ploieşti ca martori. Read more

Elena Udrea îşi dă în gât pe Facebook foştii colegi de cabinet

Elena Udrea stă, ca la Adunaţii Copăceni în bătătură, pe marginea şanţului şi aruncă undiţe Read more

DIICOT cere urmărirea penală a lui Videanu şi Vosganian

DIICOT cere Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a foştilor miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Read more

FOTO Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis

A fost intai Pasajul Basarab, inceput de Traian Basescu. A urmat National Arena, inceput de Read more

Revista presei. Venea o moara. Pe Siret. Cu spagi

Peste 60 de poliţişti de frontieră şi vameşi de pe sectorul de graniţă Siret au Read more

Revista presei. Averile si afacerile noilor ministri

Noii membri ai cabinetului Boc pot să facă faţă crizei şi cu salariul de ministru Read more

Revista presei remanierii

Nu este clar ce i s-a reproşat fiecărui ministru, nefiind discutată atingerea sau nu a Read more

Revista presei. Cotroceni. Discutii despre remaniere

Boc caută soluţii pentru remaniere, ca să împace şi partidul, şi Cotrocenii. Şeful Executivului a Read more

Revista presei. Presa, platita de Vantu

Elena Udrea este citat de Evenimentul zilei spunand: "Presa este plătită de Vantu să toace Read more

Share