Graţierea. Senatorii jurişti pregătesc un nou atac la statul de drept

Share

Pentru că nu a putut să-şi fâlfâie urechile de la Guvern, graţierea dă din trompă de la Senat. Celălalt elefant vizat de penali a început să tropăie din copite în Comisia juridică.

Guvernul a susținut că este o măsură pentru a rezolva problema supraaglomerării din închisori. Inițiativa a stîrnit controverse încă de la început.

Graţierea, un proiect pentru eliberarea celor condamnaţi pentru până la cinci ani. Corupţii, pe listă

Proietul Guvernului prevede grațierea în întregime a pedepselor cu închisoare până la cinci ani. Sunt scutiți de jumătate din pedeasă femeile însărcinate și cei care întrețin minori sub 14 ani.

Una dintre condițiile pentru grațiere este achitarea prejudiciului în termen de un an. Cu alte cuvinte, PSD-ALDE scoate iar în prim-plan marota femeilor însărcinate. Sub ea se ascunde graţierea corupţilor. Lista celor ce ar scăpa de puşcărie este impresionantă.

Şmecheria este că în Codul Penal din România condamnaţii pentru fapte corupţie primesc pedepse de câţiva ani şi pot fi graţiaţi.

Iordache îi dă cu violatorii şi recidiviştii, care nu sunt vizaţi. Frecţie la picior de lemn

Comisia pentru constituționalitate a Senatului a acordat pe 13 februarie aviz favorabil cu majoritate de voturi. Este vorba despre proiectul de lege al Guvernului pentru grațierea unor pedepse și măsuri educative privative de libertate.

Comisia a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru completarea Legii nr.254/2013. Aceasta se referă la executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate dispuse în cursul procesului.

Potrivit lui Dottore Iordache, proiectul include o serie de măsuri pentru evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO. Nu există nici o schimbare faţă de discursul omului înainte de OUG 13.

Setaţi pe eliberarea corupţilor

Aceşti domni rămân setaţi pe aruncarea României în haos. Noua lege prevede grațierea unor pedepse, “nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare“, spune Florin Iordache.

Comisia juridică a Senatului se va exprima prin raport asupra acestor proiecte de lege. Plenul Senatului va dezbate și vota actele normative, ca primă cameră sesizată. Societatea civilă și Opoziția au criticat proiectul Guvernului.

Share