home POLITICA Good bye integritate, TRU, Baconschi ş.a.m.d.

Good bye integritate, TRU, Baconschi ş.a.m.d.

Share

~Andreea Pora~

[…] Ceea ce a pus însă cruce oricărei pretenţii de reformă a PDL au fost nu atât discursurile, cât tăcerile.

foto: Cotidianul.ro

Dacă aşteptările în ce priveşte curajul lui Boc de a pleda la scenă deschisă prointegritate şi nu doar despre cum „am salvat ţara“ nu au fost foarte mari, dacă la Blaga nu a surprins atitudinea de miliţian încruntat ameninţător ca la o razie în vămi, tunând despre „solidaritate“ şi „noaptea cuţitelor lungi“, în schimb Traian Ungureanu a lăsat un gust acru-amar.

Aşadar, fostul jurnalist şi reprezentant al societăţii civile consideră că integritatea este o „fixaţie“ generatoare de „pesimism“ şi apucături „emo“. Emoţionant! Ca să vezi ce impact ameţitor asupra trecutelor integrităţi are maestrul Blaga şi vitrina luxoasă cu prim-vicepreşedinţi pe care i-a rezervat-o.

Dar cea mai cutremurătoare a fost tăcerea la momentul oportun a ministrului Baconschi. „Inspirat de principiile creştine ale cinstei, dreptăţii şi integrităţii“, Baconschi a dat un comunicat de presă, pe 28 februarie, în care „saluta cu speranţă“ acceptarea de către Comisia de statut şi conducerea PDL a clauzelor de integritate propuse de Macovei, pe motiv că „exigenţe etice mai înalte în selecţia, promovarea sau sancţionarea membrilor“ vor fi o „garanţie a credibilităţii în faţa alegătorilor“.

Când curentul în partid s-a schimbat, Baconschi a uitat oportun şi de „reforma morală, statutară şi doctrinară“ şi de promisiunea făcută „prietenilor şi colegilor“ Preda, Voinescu şi Macovei de a susţine înaltele principii.

Tăcerea la CNC a fost abisală, iar amnezia atât de profundă, încât a uitat să voteze pentru. Ce să mai zici? Crucea pusă iluziilor despre PDL este exact de dimensiunea unor astfel de gesturi. Dar tot răul spre bine.

Despărţirea apelor s-a produs: de o parte sunt greii, tripletele, baronii şi apărătorii penalilor, de cealaltă oportuniştii. Ceilalţi trei e clar că nu-şi au locul în niciuna dintre tabere[…]... citeste tot in Revista 22

Citeşte şi
Este vorba despre dosarul în care fostul șef al PDL, Vasile Blaga, este acuzat de
Firmele fantomă au fost folosite de Gheorghe "Pinalti" Ștefan și Vasile Blaga pentru a obține
Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe senatorul Vasile Blaga, pentru trafic
Sorin Oprescu, primarul pesedist care nu e membru PSD aflat în fruntea Capitalei, a aprobat
Cocoş, omul de afaceri şi fostul soţ al Elenei Udrea, susţine că ar fi finanţat
Vasile Blaga ar fi scăpat de implicarea în Dosarul EADS şi a intrat în altă
ACL va analiza un milion de CNP-uri, care aparţin alegătorilor care au votat pe liste
După evenimentele din iulie 2012, am afirmat că Crin Antonescu şi Victor Ponta sunt doi
Au mai semnat: Mircea Eliade, Elena Udrea, Vladimir Putin, Janis Joplin, Akira Kurosawa şi Dimitrie
"El este gânditorul!". Şi Spinoza ar fi mândru de profunzimea acestei
Share