home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Gigel Ştirbu sesizează CNA asupra cenzurii din TVR

Gigel Ştirbu sesizează CNA asupra cenzurii din TVR

Share

Liberalul Gigel Ştirbu a anunţat că va sesiza CNA asupra deciziei TVR de a amâna interviul cu Dacian Cioloş. Ştirbu este președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților. Interviul cu Cioloș trebuia să aibă loc la “Viața Satului”.

Gigel Ştirbu susține că în acest caz este vorba de cenzură.

Am rugat conducerea TVR să vină în fața comisiei, să ne facă o informare.

, a explicat Știrbu.

Gigel Ştirbu: Cu Ponta s-a putut…

Președintele Comisiei de cultură a reamintit că, în 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, candidat la alegerile prezidențiale, a fost invitat în aceeași emisiune.

Doamna Irina Radu a spus că domnul Dacian Cioloș este asumat ca premier. Că acesta e susținut de anumite forțe politice. Că prezența domniei-sale la acea emisiune și difuzarea emisiunii ar fi condus (…)  la influențarea votului.

Am întrebat-o dacă are informații că domnul Dacian Cioloș și-a depus candidatura. Mi-a spus că nu are. (…) A trebuit să o întreb de ce i-au adresat invitația premierului României de a participa la această emisiune.

La fel mi-a spus că nu știe să-mi răspundă la această întrebare. Am mai rugat-o pe doamna Radu să ne comunice articolul din lege care interzice participarea șefului Executivului la o emisiune pe teme agricole. (…)

Nu a știut să-mi răspundă. De altfel, nici nu există un astfel de articol în lege. Am informat-o că eu voi depune o sesizare la CNA .

, a mai declarat Știrbu.

El a precizat că va cere CNA să exprime un punct de vedere, “dacă decizia Comitetului Director constituie un act de cenzură și dacă prin această decizie s-a încălcat legislația în vigoare“.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților a mai afirmat:

Un lucru este cert. Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a întâmplat la SRTV constituie un act de cenzură.

I-am atras atenția doamnei Radu că eu, acum un an de zile, i-am cerut în plenul comisiei demisia datorită faptului că TVR a fost singura televiziune generalistă sau de nișă care nu a transmis live evenimentele tragice de la Colectiv. Iată că, la un an distanță, asistăm din partea conducerii Televiziunii Române la un act de cenzură fățișă.

Share