Ghiţă, Panama, Evsenhurt, Tatran şi procurorii DNA

Share

Numele lui Sebastian Ghiţă apare peste tot. El nu putea să lipsească nici din Panama Papers. Prin inginerii financiare, conductele de bani ale fugarului au sifonat parálele în conturile lui Ghiţă.

Sunt două firme ale afaceristului prezente în baza de date Panama Papers. Trei persoane au fost direct implicație în această poveste sulfuroasă: fratele lui Sebastian Ghiță, avocatul familiei “Ghiţă, Ghiţă & toţi ghiţanii” și un fost angajat al clanului.

În anii Cabinetului Ponta, Sebastian Baschetbalistul a prosperat de-a ghiţăit de bani. Racordați la contracte guvernamentale de sute de milioane, împricinaţii au activat firmele offshore ca să sifoneze paralele. Oare cine va fi sebastianul Cabinetului GrindeanuDragnea?

Ghiţă are şi alte anchete DNA în curs

Ele ar putea fi una dintre explicaţiile fugii omului. Ar trebui să urmărim cu atenţie dacă apare. Sau dacă nu cumva sistemul, revenit în forţă la putere, o dată cu PSD, îl va lăsa ascuns acolo unde este.

Scula aşchietoare a lui SOV, Nicolae Popa, a fost uitat în Indonezia ani buni. Mai trebuie să urmărim şi măsurile Cabinetului Grindeanu, pentru continuarea anchetei în Dosarul Panama Papers de România. Sau pentru stoparea acestuia, ca să nu deranjeze mafia de partid.

Schema financiară marca Ghiţă începe la Ploiești și se termină pe plajele paradisiace din America Centrală. Beneficiarii finali: familia lui Sebastian Baschetbalistul, baby business man din oraşul cu cele mai multe gări din ţară.

Nume de firme trase din bască

Sunt zeci de companii-ventuză care s-au capitalizat reciproc, cu infuzii masive din bugetul național sau european, arată Rise Project. Numele firmelor parcă sunt în limba spargă. Aţi auzit de notoria firmă Evsenhurt sau de celebra Tatran? Nici noi.

De Evsenhurt asta chiar nu a auzit nimeni nimic niciodată. Nici Google, nici Baidu, nici mama lui Goagăl. O fi născută prin anagramă sau cine poate şti. Tatran e o trupă de muzică experimentală din Israel, despre care n-a auzit nici mama lui Ghiţă.

Banii circulau în zig-zag, după un algoritm care, la final, colecta profiturile în conturile familiei și ale firmelor sale fanion, Teamnet și Asesoft. De-aceea e acum Ghiţă plecat puţin, că ar avea de spus foarte multe lucruri, probabil. Pentru că poate că, în zig-zag-urile lor, banii lui Ghiţă pe mulţi au lins. Şi prins.

Share