home EVENIMENT, POLITICA Ghiţă, Cosma tatăl şi fiul şi cumnatul lui Ponta, aduşi la DNA

Ghiţă, Cosma tatăl şi fiul şi cumnatul lui Ponta, aduşi la DNA

Share

Ghiţă, Cosma tatăl şi fiul şi cumnatul lui Ponta, aduşi la DNA

Ghiţă (Sebi), Mircea şi Vlad Cosma (tatăl, preşedintele CJ Prahova, iar fiul, parlamentar), precum şi cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, au fost aduşi astăzi cu mandat la DNA Ploieşti.

UPDATE Sebastian Ghiţă la ieşirea de la DNA: “Procurorii au început urmărirea penală și față de mine. Mi-au dispus o măsură să nu mă întâlnesc cu domnii Cosma. Nu a durat mult audierea, dar au fost ceilalți la rând și a trebuit să aștept până când am dat declarații. A fost vorba doar de o declarație a mea. Nu am avut o discuție atât de detaliată. Probabil că în zilele următoare o să îmi dau seama ce din discuțiile, faptele și întâlnirile mele i-au făcut să creadă că am avut un interes sau o implicare în activitatea acestora.”

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/sebastian-ghi-a-audiat-ca-suspect-la-dna-in-dosarul-cumnatului-lui-ponta_1633852.html#ixzz3S1HcYASt
Follow us: @realitatea on Twitter

Sebastian Ghiţă a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti. El este suspect (aşa cum a citit chiar el de pe citaţie, după ce a scos-o, arogant, din buzumar, sugerând că nu a lecturat-o) în dosarul în care e vizat Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta. ”Am venit cu mandat, am primit citaţie”, a spus Sebastian Ghiţă, ajuns la DNA Ploieşti în jurul orei 11.50.

Este vorba despre un contract pentru canalizare, cu fonduri europene, la Comarnic. Ghiţă a spus: ”Ştim cu toţii că lucrările acolo nu au mers aşa cum trebuia, că stagnează, iar firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare publică. Nu cunosc mai multe alte detalii”.

Deputatul spune că nu are legătură cu contractul. Întrebat de ce a fost adus cu mandat, dacă e implicat, Ghiţă a răspuns: ”Îl cunosc pe om (n.n.: Iulian Herţanu) şi probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul“.

• citeşte şi AFACERILE FAMILIEI PONTA. Alexandra, sora premierului, ţine contabilitatea avocatului firmei cumnatului lui Ponta, care are afaceri de 100 milioane RON cu statul

Procurorii DNA au făcut 14 percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora.

Iulian Herţanu a fost adus la DNA Ploieşti în jurul orei 11.30, cu o dubă a Jandarmeriei, nefăcând nici o declaraţie jurnaliştilor aflaţi acolo.

Anchetatorii au descărcat la sediul DNA Ploieşti şi mai multe documente şi calculatoare, ridicate în urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă în acest dosar.

Citeşte şi
Kovesi: Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, am solicitat DNA Ploieşti raport scris, cu
Fostul deputat PSD Vlad Cosma este citat marţi, 13 februarie, la DNA Ploieşti, într-un dosar
Clanul din Prahova Cosma are de azi doi membri mai puţin în libertate. De astăzi,
Cosmin Gușă (Realitatea TV) susține că s-a întâlnit cu Dan Andronic și cu Sebastian Ghiță
Sebastian Ghiță, Dan Andronic (acționar majoritar Evenimentul Zilei) și Cozmin Gușă (acționar majoritar Realitatea TV)
Fosta șefă a DNA a fost reclamată de Sebastian Ghiţă la Secția Specială pentru anchetarea
Autobuzele turcești Otokar sunt cumpărate Gabriela Firea printr-o firmă cu legături care duc spre Sebastian
Sebastian Ghiţă nu vrea să fie judecat în România şi refuza etrădarea. El spune autorităţilor
Sebastian Ghiţă va fi audiat de judecătorii Curţii Supreme din Belgrad pe 19 mai. Audierea
Documentele necesare pentru extrădarea din Serbia a lui Sebastian Ghiţă au ajuns la Belgrad. Ministrul
Share