home EVENIMENT, POLITICA Ghiţă a finanţat la negru campania lui Victor Ponta

Ghiţă a finanţat la negru campania lui Victor Ponta

Share

Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani de la una din firmele sale la americanii de la Podesta. Aceştia ar fi avut misiunea să intoxice presa occidentală cu mesajul că Victor Ponta, un proamerican care ar susţine cu tărie sancţiunile aplicate Rusiei de Uniunea Europeană după anexarea Crimeei şi care s-ar fi oferit să găzduiască în România scutul antirachetă al NATO, candidează la Preşedinţia României.

Numele persoanelor contactate de lobiştii americani în cadrul contractului încheiat cu firma controlată de Ghiţă – zeci de jurnalişti de la instituţii de presă importante, precum Reuters, Associated Press, Bloomberg, BBC, CNN, Al Jazeera, AFP, New York Times, Wall Street Journal şi Politico, conform HotNews.

Contractul, care a avut o valoare de 300.000 de dolari şi a fost semnat de Federal Media Partner SRL cu americanii de la Podesta Group, a fost publicat în luna noiembrie a anului 2014 de către jurnalista Sorina Matei, după ce documentul a apărut pe site-ul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite.

Federal Media Partner este una dintre firmele controlate prin interpuşi de Sebastian Ghiţă, alături de alte 54 de entităţi comerciale. Procurorii au pus sechestru pe conturile Federal Media Partner.

Firma lui Ghiţă nu apare pe lista persoanelor juridice care au făcut în anul 2014 donaţii mari către PSD, deşi legea obligă partidele să publice în Monitorul Oficial numele persoanelor fizice sau juridice ale căror donaţii depăşesc limita a 10 salarii minime brute pe ţară.

Share