home ECONOMIE Gheorghe Simon, falimentator de meserie, ministrul Economiei

Gheorghe Simon, falimentator de meserie, ministrul Economiei

Share

Gheorghe Simon, noul ministru al Economiei, este o personalitate complexă. Numai portofoliul pe care-l ocupă nu-l merita. Unii spun chiar mai mult. Înlocuitorul lui Mihai Fifor, care nu ştie să spună nu, are o biografie încărcată.

Faliment bugetar. Nu mai sunt bani de cofinanţare pe POR

Numele: Gheorghe Simon. O nulitate

„Ignoranţa este mai aproape de adevăr decât prejudecata” – este motto-ul din Diderot sub care ZiarMM scrie despre Gheorghe Simon. Un…

… om al cărui CV este mai sărac decât al unui elev de la Liceul Bogdan Vodă din Vişeu de Sus. Cum se poate ca un om care nu înseamnă aproape nimic să ajungă în Parlament? Răspunsul este dat de criza acută de cadre din teritoriu. Cea care a determinat ca un personaj obscur şi cu prestaţii insignifiante în Baia Mare să ajungă parlamentar de Borşa-Vişeu.

Este văzut în Vişeu drept un lichidator de firme şi activităţi industriale. Imaginea sa de falimentator îi este atribuită ca urmare a multitudinii de afaceri preluate pe profit, îngropate ulterior şi date la fier vechi. – Adrian Todoran, preşedinte Mişcarea Populară MM

(…) există doar cinci rânduri despre cariera administrativă, profesională şi politică a unui om ajuns demnitar. Nu cursuri, nu masterante, nu doctorat, nu specializări, colegiu de apărare, ordine şi medalii, cărţi publicate sau ceva remarcabil.

Specia: demnitar necuvântător

Latinii definesc spune sursa citată, un asemenea individ ca…

… fiind „aura mediocritas”, un plebeu catapultat de o balistă politică în plin abator politic naţional.

De ce aşa? Din cauze de necuvântătoare rar vorbitoare de cuvinte vorbite în cuvântări:

Domnul deputat a vorbit o singură dată în plen. Când a depus jurământul, rostind un apăsat… aşa să v-ajute Dumnezeu, moment care îl va face celebru alături de un alt deputat transilvănean interbelic. Cel care a cuvântat tot o singură dată în dieta de la Pesta, rostind celebrele cuvinte…”Domnilor, închideţi uşa, că trage corentul…”.

Jurnaliştii maramureşeni caracterizează “cariera mirobolantă” a lui Gheorghe Simion, citând din Voltaire: „M-am gândit că n-am nevoie de nimeni ca să văd că nu ştiu nimic”.

Gheorghe Simon. I se spunea Falimentatoru’

Între anii 2008 şi 2012, Gheorghe Simon a fost director general la SC Angred SRL Baia Mare. Conform presei băimărene…

… societatea comercială respectivă a fost cândva cea mai modernă din tot Ardealul. O bijuterie de secţie dotată în 1978 cu utilaje elveţiene şi germane cu comandă program. Un corp de muncitori de elită şi privilegiul de a fi singura producătoare de reductoare sub licentţa Bosch din România.

După o privatizare dubioasă, firma a decăzut din cauza “managementului strălucit făcut de o echipă de pupincurişti fără vocaţie şi pricepere”, explică presa maramureşeană. În fine, lucrurile au intrat în normal, Angred…

… ajungând într-un final pe mâinile competente ale inginerului Gheorghe Simon, cel care a finalizat dezastrul băgând compania în faliment fizic şi moral.

A votat contra propriului judeţ

Biografia cel puţin problematică a lui Gheorghe Simon continuă cu alte chestiuni, din alte spacialităţi. Dincolo de faptul că a fost folosit pe post de vuvuzea contra fostului preşedinte CJ MM, Mircea Man, acesta a…

votat împotriva Maramureşului, refuzând a aloca bani pentru şoseaua de centură a Băii Mari, drumul expres către Satu Mare şi alte investiţii majore pentru judeţ.

Specimenul nu e unic. Presa gălăţeană a scris despre faptul că gălăţenii îi datorează lui Viorel Ştefan privilegiul că nu au pod peste Dunăre. Acel Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor. Omul avea interese: deţinea controlul asupra Bac-ului peste Dunăre. Spre bucuria lui Mihai Tudose, brăilean, care a adus proiectul podului mai încoace, în Brăila.

Responsabil cu şpaga în PSD: Gheorghe Simon

Din când în când, câte unul scapă din clan. Adi Filip, consilier local independent, veşnicul candidat al PSD la Primărie şi Camera Deputaţilor, spune că Gheorghe Simion a fost puşculiţa de şpăgi a filialei PSD.

Banii ar fi fost oferiţi de Iacob Andreica, director tehnic la Direcţia Silvică Maramureş, pentru a-şi păstra postul. În prima fază, aceştia ar fi ajuns la primarul Vasile Coman, zis Vărzaru (din Vişeu de Sus), iar ulterior, la deputatul Gheorghe Simon.

Este vorba despre 150.000 de euro, poate chiar 200.000, la domul Simon şi mai mulţi care au beneficiat de ei. Banii sunt din zona noastră, zona Vişeului. Nu a fost implicat doar Iacob Andreica… Se dă prin intermediul lui Coman Vasile Vărzar o anumită sumă de bani, între 150.000 şi 200.000.

, a spus Filip.

Citeşte şi
Sorina Pintea a luat şpagă pentru că avea nevoie de bani de campanie

Sorina Pintea ar fi luată şpagă pentru a avea bani de campanie electorală. Ea urma Read more

Sorina Pintea: “Să nu uităm că şi copiii României văd asta!”

În premieră după ce a fost arestată, Sorina Pintea transmite un mesaj pe pagina ei Read more

Firea, despre Pintea: „Le-am spus colegilor să fie foarte atenţi când primesc mici atenţii”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se arată surprinsă de arestarea fostului ministru al Sănătăţii, Read more

Sorina Pintea, reacţie de pelican, când află valoarea şpăgii: “Suuupeeer taaare!”

Conform referatului la cererea de arestare, Sorin Pintea “a exclamat chiar «super tare», după ce Read more

Sorina Pintea se odihneşte la Tubulatură, pentru 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a acceptat solicitarea DNA, de arestare preventivă a Sorinei Pintea, pentru următoarele 30 Read more

Mircea Beuran recunoaşte că a luat şpagă. DNA l-a înregistrat

Mircea Beuran a fost înregistrat atât de denunțătoare, cât și de procurori în dosarul instrumentat Read more

Lider PSD: Scot 10.000 de euro, mă duc la Antena 3 şi-i dau lui Gâdea

Un lider de la PSD Arad afirmă că se poate duce la Antena 3, la Read more

Călin Popescu Tăriceanu ar fi luat mită de la Fujitsu Siemens

Firma austriacă despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu Read more

Simona Camelia Marcu, judecător ÎCCJ, bani de la TelDrum prin soţ

Multe se explică prin TeleormanLeaks.Actualul preşedinte al CSM, judecătorul ÎCCJ Simona Camelia Marcu, a luat Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

Share