home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea continuă să îi ia apărarea prefectului Speranţa Cliseru

Gabriela Firea continuă să îi ia apărarea prefectului Speranţa Cliseru

Share

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că informaţii precum momentul sau tipul intervenţiei de la mitingul din Piaţa Victoriei, din 10 august, nu au fost cuprinse în ordinul prefectului, ci în “jurnalul de luptă”.

Documentul este unul la care prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, nu a avut acces, deoarece nu deţine un certificat ORNISS. Gabriela Firea este audiată astăzi la Parchetul General, probabil în Dosarul Danjarmeria

Gabriela Firea: S-a încercat să se dea vina pe prefect

“Prin omisiune sau printr-o strategie de comunicare foarte abil întocmită s-a lăsat să se înţeleagă faptul că şi momentul intervenţiei, felul intervenţiei – cu tunuri de apă care s-au stricat, cu gaze lacrimogene, care au fost date şi în piaţă şi pe bulevardele adiacente – acestea au fost puse tot pe seama ordinului prefectului, lucru care nu este adevărat, pentru că acelea sunt cuprinse doar în jurnalul de luptă, aspecte la care au avut acces doar militarii şi doar cei care, în primul rând, au certificat ORNISS.

Prefectul oricum este nou în poziţie, la momentul mitingului avea trei săptămâni de la numirea de către Guvernul României, nu erau încă gata verificările, avizele pentru a obţine certificat ORNISS, deci cu atât mai mult nu ar fi putut avea acces la acele informaţii secret de serviciu.

Dar vina s-a încercat să se dea pe prefect, fosta mea colegă de la primărie, pentru ca eu să decontez politic, pentru că dacă doamna Dan ar fi fost vinovată de modul cum a condus şi a comunicat pe această operaţiune, decontul politic ar fi fost al domnului Dragnea”, a declarat Firea, pentru TVR.

Gabriela Firea: Lui Dragnea i s-au transmis semnale să se potolească

Ea a adăugat că i-a transmis liderului PSD Liviu Dragnea faptul că nu este normal ca ministrul de Interne şi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei să dea vina pe prefect pentru semnarea ordinului de intervenţie.

“Domnului Dragnea i-am transmis că nu este normal ca doamna ministru de Interne şi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei – dacă totul a fost legal şi regulamentar ca acţiune în Piaţa Victoriei – de ce au simţit toţi nevoia, în premieră naţională, să dea vina pe prefect, să amintească faptul că prefectul este cel care a semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor, în mod injust?

Deoarece prefectul este un civil, nu doar în Bucureşti, ci în întreaga ţară. Toţi prefecţii din judeţe sunt civili, nu sunt militari, nu au acces la informaţii secrete, cu caracter militar, nu pot să întocmească ordine de luptă şi prin urmare nu poate nici ministrul, nici purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei să arate opiniei publice situaţia în care prefectul se face vinovat de anumite abuzuri semnalate de presă şi de opinia publică”, a spus Firea.

Gabriela Firea: Carmen Dan a fost în dialog permanent cu Jandarmeria

Gabriela Firea a mai menţionat că ministrul Carmen Dan s-a aflat în dialog permanent cu şefii jandarmilor care erau la obiectivul din Piaţa Victoriei.

“(Carmen Dan, n.r.) nu avea cum să nu coordoneze tot ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, pentru că s-a aflat în clădirea ministerului. Era în concediu. A anunţat public, după ce s-a aflat în presă, că se afla în clădirea ministerului.

A discutat cu persoanele implicate direct în centrul de comandă, în coordonarea operaţiunii, deci nu poate afirma că se afla în concediu şi era într-o staţiune balneo-climaterică. S-a aflat în minister şi, cu dovezi, s-a aflat în dialog permanent cu şefii celor care erau la obiectivul din Piaţa Victoriei, cu coordonatorii lor, secretari de stat”, a spus Firea.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind intervenţia violentă a jandarmilor

Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum Read more

Violeta Roşu, protestatara în scaun cu rotile, are dosar penal pentru… violenţe

Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit Read more

Bacalbaşa era să fie scos cu forţa din maşină şi a fost salvat de jandarmi

Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi Read more

Andrei Caramitru spune că Dragnea de-abia aşteaptă violenţe şi haos la Iaşi

Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos” Read more

Un copil de 12 ani le-a dat unor jandarmi o lecţie simplă

Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi. Read more

Ambasada Rusiei: Armata Roşie n-a violat românce în al doilea război

Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților Read more

Liviu Pleşoianu vrea desfiinţarea ONG civice pentru nazism

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va Read more

Ion Cristoiu, încă o măgărie. „Realitatea TV a incitat la violenţe”

Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea Read more

Laurenţiu Cazan, şef jandarmi: Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, Read more

Cucoş, Sindile, Cazan şi Chirică, puşi sub acuzare în Dosarul 10 august

Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi Read more

Share