home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

Share

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii unor instituţii care nu justifica un astfel de demers, deoarece nu operează în regim concurenţial, nu vizează profitul şi nici notorietatea în spaţiul public.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Firea da banii noştri pe reclame, în loc să repare reţeaua de termoficare”, susţin reprezentanţii USR Bucureşti, care afirmă că, în 2019, doar 13 milioane de lei au fost investiţi în reţea.

”Firea da banii noştri pe reclame, în loc să repare reţeaua de termoficare: 4,9 milioane de lei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti; 4,7 milioane de lei la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic; 4 milioane de lei la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti; 3 milioane de lei la Centrul de Proiecte Culturale ale Municipiului Bucureşti ARCUB. Iar acestea sunt doar câteva dintre cele aproape o sută de instituţii, direcţii şi companii care ţin de Primăria Capitalei şi care, sub o formă sau alta, sunt controlate de Gabriela Firea. Problema acestor cheltuieli este că ele nu se justifica, mai ales în cazul acelor structuri care nu operează în regim concurenţial, nu vizează profitul şi nici notorietatea în spaţiul public”, a scris, luni, USR Bucureşti pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii formaţiunii spun că ”bugetele de publicitate ale primăriilor şi ale instituţiilor din subordine sunt folosite adesea de către primarii din România pentru a-şi răsplăti prietenii din presă. Se pare că Gabriela Firea nu face excepţie”.

”USR considera că aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru investiţii în reţeaua RADET (Termoenergetica) pentru că bucureştenii să nu mai stea iarna în frig. În 2019, din 70 de milioane de lei câte au fost prevăzute pentru investiţii la reţeaua de termoficare, au fost utilizate până la finalu anului doar 13 milioane de lei. În 2018, situaţia a fost şi mai gravă, cu doar 2,6 milioane lei investiţi efectiv în reţeaua RADET. În secolul tehnologiei, informarea publicului se poate face prin soluţii mult mai eficiente şi mult mai ieftine decât reclamele plătite din greu pe televiziunile de partid sau în ziarele conduse de prietenii politici”, a mai transmis USR.

În week-end, Gabriela Firea a acuzat un sabotaj, după ce părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă.

USR Bucureşti a acuzat-o că minte de îngheaţă apele, situaţia fiind determinată de faptul că reparaţiile pe un tronson aflat la ieşirea din CET Sud s-au făcut în proporţie de doar 18,75%.

Citeşte şi
Aligică: „Isteria şi iresponsabilitatea de la televiziuni, pericol de securitate naţională”

Profesorul universitar Paul Dragoș Aligică, specialist în analiză instituțională, vorbește despre efectele isteriei din presă Read more

Streinu-Cercel nu a mai suportat presa jegoasă făcută de Antena 3

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a răbufnit, la Antena Read more

Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Dana Grecu (Chera) pleacă de la Antena 3. Şobolanii părăsesc corabia!

Dana Grecu, acum nume de familie Chera, una dintre vedetele Antena 3 în perioada în Read more

Mădălina Mihalache, jurnalista anticorupţie, pleacă la Antena 3

Jurnalista Mădălina Mihalache, acreditată pe PSD, autoare de directuri excelente pe Justiţie, recunoscută pentru atitudinea Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ingrid Mocanu, mârlănie incredibilă la adresa Cristinei Ţopescu

Ingrid Mocanu, una dintre invitatele de casă ale postului Antena 3, a postat un mesaj Read more

Cristina Ţopescu a murit

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit. Informaţia a fost confirmată duminică seara, pentru Agerpres, de managerul Serviciului Read more

Share