home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea, dans pe banii publici, la companiile municipale

Gabriela Firea, dans pe banii publici, la companiile municipale

Share

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, continuă războiul cu Gabriela Firea şi revine cu date despre companiile municipale înfiinţate de aceasta. Cîţu afirmă că în cele 18 companii funcţionale lucrează 4.500 de oameni care au salarii mai mari decât în sectorul privat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Câţi bani a luat Firea de la investiţii pentru plata sinecurilor? Un miliard de lei”, a scris Cîţu, pe Facebook. Florin Cîţu a postat un text pe Facebook, intitulat ”Gabriela Firea şi companiile ei”.

”În 2017 G.Firea a înfiinţat 22 de companii. Astăzi sunt funcţionale 18. Câţi oameni lucrează în aceste companii? 4.500 de persoane. 1.500 doar la Compania Municipală Consolidări. Salariile? Evident mai mari ca în sectorul privat. Ajung la 7.400 lei NET”, a scris Cîţu pe Facebook.

Acesta susţine că Primăria Capitalei a plătit un miliard de lei pentru capitalizarea acestor companii.

”Cu câţi bani au fost capitalizate? Mai clar, câţi bani a luat G. Firea de la investiţii pentru plata sinecurilor? Un miliard de lei!!! Aşa îşi bate joc G.Firea de banii românilor”, a mai scris ministrul Finanţelor.

Acesta susţine că va reveni cu mesaje despre activitatea primarului general.

Marţi seară, Florin Cîţu a przentat situaţia cheltuielilor de personal la companiile municipale, din care rezultă că acestea reprezintă între 72% şi 100% din totalul cheltuielilor de exploatare.

”Se plătesc salarii şi atât. Pe româneşte, sinecuri pentru PSD!!!”, a conchis ministrul.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, prezentase anterior un document, din care reiese că în foarte multe dintre companiile înfiinţate de Gabriela Firea cheltuielile cu personalul depăşesc 90% din fondurile aflate la dispoziţia acestora. El anunţase că salariile au crescut în mandatul lui Firea de trei ori.

„V-am spus ca revin cu detalii! Asa arata structura cheltuielilor companiilor administrate (capusate?) de Gabriela Firea. Se platesc salarii si atat.

Pe romaneste SI NE CURI pentru PSD!!!

#RomaniiTrebuieSaStie

P.S. La RATB, peste 10 000 de angajati, cheltuieli de personal 73%. Cum sa mai faci si investitii sau reparatii?”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Sâmbătă, ministrul Finanţelor Florin Citu a acuzat-o pe Firea că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Vâlcov, Teodorovici.

”Bugetul PMB folosit de primarul general in scop electoral! Astazi este un moment bun sa aflati cum au fost cheltuiti banii dumneavoastra de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual in medie de 5.8 miliarde lei in perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei in 2016. Problema este ce s-a intamplat cu banii. S-a dus aceasta diferenta in investitii? Evident ca NU”, a scris Cîţu, pe Facebook, anunţând că arată cum se căpuşeaza un buget în interes personal, de către un primar general ”incompetent si iresponsabil”

„Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei in 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019!!! Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu fata de salariul mediu net din sectorul privat, sustine ministrul de Finante, argumentand ca ”in perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati”, a subliniat Cîţu.

”Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor. Daca va intrebati cum apar sinecurile in economie, aveti aici raspunsul. Este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral”, scrie Florin Cîţu.

El explică şi ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistenţa socială, unde ”datele arata si mai clar ca bugetul primariei a fost folosit in interes personal si de partid”.

”In 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar in 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog sa recititi cifrele si sa realizati diferenta. Aceasta evolutie a avut loc in conditiile in care cheluielile cu asistenta sociala sunt responsabilitatea sectoarelor. In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenta sociala 845 milioane lei”, afirma Florin Cîţu.

El mai prezintă încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureştenilor; că în 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenţia pentru energie termică, deşi o primeşte de la bugetul de stat: ”Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA suprema a incompetentei si iresponsbilitatii si s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plati subventia pentru energie termica. Sa fie mai clar, a indatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat oricum”.

Cîţu afirmă că, atunci când plăteşti lunar 125.4 milioane doar salarii şi 32 milioane asistenţă socială (faţă de 72 milioane şi 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani şi de subvenţie, iar ”acest dezastru se intampla in conditiile in care valoarea subventiei pentru energie termica a ramas aproape neschimbata”.

”PMB a folosit aceeasi formula pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu exista nicio diferenta intre Dragnea, Valcov, Teodorovici si Firea. Toti au folosit bugetele alimentate cu bani publici in interes personal si de partid”, conchide ministrul Finanţelor.

Citeşte şi
Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea,

Violeta Alexandru a dat afară din PNL blatiştii Gabrielei Firea

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat marţi seara că acei doi consilieri PNL care

PSD e mândru de cei doi blatişti PNL din Consiliul General al Capitalei

Marius Pavel, consilier general din partea PSD, i-a lăudat pe cei doi consilieri PNL care

Gabriela Firea: În blocurile vechi din Capitală locuiesc doar săraci

Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a declarat, în fata pesediştilor din Bucureşti, că în blocurile

Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii

Gabriela Firea: Numai Brad Pitt poate să mă bată la Primăria Capitalei

Pe măsură ce trece timpul, primarul general al Capitalei dă impresia că pierde tot mai

CTP: „Referendumul lui Firea este un referendum pentru cretini”

CTP a spus luni, la postul de radio Europa FM, ca referendumul pe care Gabriela

Ludovic Orban: Nu am crezut că poate exista un primar mai prost decât Sorin Oprescu!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat-o dur pe Gabriela Firea, despre care a spus că

Rareş Bogdan: Gabriela Firea va fi bătută fără probleme!

Europarlamentarul Rareş Bogdan se arată încrezător că PNL poate câştiga la viitoarele alegeri locale, atât

Share