home CORUPTIE, POLITICA Gabriela Firea a ascultat melodia “Foame de bani”, în CGMB

Gabriela Firea a ascultat melodia “Foame de bani”, în CGMB

Share

Gabriela Firea s-a enervat iar cumplit şi, evident, s-a manifestat prin portavocea sa, viceprimarul huligan Aurelian Bădulescu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Şedinţa de CGMB de joi, desfăşurată online, a avut mai multe momente tensionate, culminând cu excluderea liderului grupului USR, Alexandru Gâdiuţă.

Acesta a pus piesa „Foame de bani” (a trupei La familia) în timpul dezbaterilor privind planurile urbanistice zonale.

De asemenea, au avut loc mai multe schimburi de replici între reprezentanţii USR şi viceprimarul Aurelian Bădulescu (foto) (PSD) care a folosit apelative precum „Fraiere!” şi „Papagalule!”.

În timpul dezbaterilor la cele 33 de PUZ-uri (dintre care au fost adoptate 24), Bogdan Stroe (USR) a atras atenţia asupra faptului că printre proiecte se află şi unele respinse în şedinţe precedente şi a pledat pentru un vot împotriva acestora.

Preşedintele de şedinţă a anunţat supunerea la vot a următorului proiect, moment în care s-a auzit refrenul piesei „Foame de bani”.

„Domnule Gâdiuţă, aţi consumat ceva? Sunteţi într-o şedinţă a Consiliului General. Dvs cică sunteţi candidat al USR la Primăria sector 6. (…) Când o să avem nevoie de un DJ la petrecere, promit să vă invit”, a afirmat preşedintele de şedinţă, Pavel Marius Adrian.

„Ruşine să vă fie pentru toate PUZ-urile din zone protejate pe care le-aţi votat! (…) Tot votaţi PUZ-urile astea cu probleme, majoritatea PSD – ALDE”, a replicat Gâdiuţă.

Pentru că reprezentantul USR a repornit piesa, Pavel Marius Adrian a anunţat excluderea lui Gâdiuţă din şedinţă, pentru abateri repetate de la regulamentul CGMB.

„Aşa l-aţi exclus şi pe domnul Bădulescu? Ruşine să vă fie!”, a mai spus Gâdiuţă.

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a cerut un drept la replică, solicitând probe în sensul celor afirmate de reprezentantul USR.

„Un consilier general mai devreme a făcut o afirmaţie legată de voturi, care îmi indică faptul că dumnealui are cunoştinţă cine cum a votat. A spus că două partide politice au votat pentru o serie întreagă de proiecte. Aş dori să vină cu dovezi în sensul afirmaţiei. De unde are el acces la cine cum a votat? Dacă nu, vom fi nevoiţi, cel puţin noi, de la ALDE, să luăm măsuri legale”, a spus el.

Ulterior, Gâdiuţă a revenit în şedinţă. Discuţii tensionate pe marginea PUZ-urilor au apărut şi între viceprimarul Aurelian Bădulescu şi Matei Ţugui (USR).

Intervenţia a venit după un dialog între arhitectul şef al municipiului Bucureşti, Ştefan Dumitraşcu, care a declarat că cele 33 de proiecte de PUZ-uri de pe ordinea de zi reprezintă cumulat investiţii de un miliard de euro, şi Raluca Teodor (USR), care l-a întrebat dacă pe lângă oportunitatea financiară nu ar trebui luată în calcul şi calitatea vieţii.

În momentul în care Matei Ţugui a cerut cuvântul, viceprimarul Aurelian Bădulescu l-a întrerupt, spunându-i că înaintea lui au vorbit nişte „clasici în viaţă”, nominalizând-o în acest sens pe viceprimarul Tomniţa Florescu, de profesie arhitect. Matei Ţugui a cerut să i se taie microfonul viceprimarului.

„Nu vreau să tac, bă, fraiere!”, a replicat Bădulescu. Ţugui a precizat că prin PUZ-uri se creează derogări care „formează o nouă clasă de băieţi deştepţi în urbanism”. „Bă, du-te bă şi lasă-ne!”, a spus viceprimarul.

Un alt moment tensionat l-a reprezentat dezbaterea pe marginea proiectului de hotărâre privind situaţiile financiare centralizate ale municipiului Bucureşti, când Alexandru Gâdiuţă a dorit să ştie cum a fost posibil ca Municipalitatea să ajungă să aibă datorii curente de peste 3 miliarde de lei.

Aurelian Bădulescu i-a replicat că situaţia a fost generată de faptul că guvernul liberal nu a alocat primăriei sumele defalcate.

„După cum ştiţi, domnule Gâdiuţă, uşoară tentativă de lider de grup USR, dvs faceţi în acest moment o alianţă cu PNL. Pentru mai multe lămuriri: ludovic.orban@guv.ro”, a spus Bădulescu.

„E uşor să aruncaţi pisica în curtea altuia, dar voiam să văd motivaţii din partea primăriei”, a afirmat Gâdiuţă. „Păi banii sunt acolo şi nu au venit”, a susţinut Bădulescu.

Reprezentantul USR a replicat că, potrivit proiectului, Guvernul a virat toate fondurile planificate, dar Bădulescu l-a contrazis, adăugând şi apelativul: „Papagalule!”.

Directorul economic al PMB, Emanuela Jugureanu, a explicat situaţia. „În capitolul din situaţiile financiare la care faceţi referire dvs – datorii – sunt prevăzute mai multe rânduri, printre care transferurile către subordonate, care sunt prevăzute şi la datorii, dar sunt şi plătite. Dacă făceaţi o analiză, vedeaţi. De altfel, sunt creanţele titlurilor executorii, care au fost eşalonate între timp. Practic din acea sumă Primăria Capitalei avea de achitat un miliard, din care s-au făcut eşalonări la plată şi am achitat 70% din acestea”, a spus ea.

Citeşte şi
USR vrea confiscarea extinsă a averilor dobândite infracţional

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus un proiect de lege care vizează modificarea Codurilor penale Read more

USR condiţionează intrarea la guvernare de eliminarea pensiilor speciale

USR a prezentat o serie de angajamente de reformă, acestea reprezentând baza „pe care USR Read more

USR solicită OUG pentru desfiinţarea Secţiei Speciale

USR cere Guvernului să desfiinţeze de urgenţă Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), Read more

USR-PLUS se apropie în sondaje din nou de PSD

Creştere semnificativă a Alianţei USR-PLUS. PSD, în schimb, este în continuă scădere, arată cel mai Read more

Robert Negoiţă îşi face reclamă preţ de un milion de euro, măi, tată…

USR Bucureşti anunţă că majoritatea PSD-ALDE-PMP din Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat alocarea Read more

PNL, USR şi PLUS se aliază şi la Galaţi contra Ciumei Roşii

PNL, USR şi PLUS vor susţine un candidat comun la funcţia de primar al județului Read more

Bogdan Chirieac susţine că ar putea să fie ucis de USR

Bogdan Chirieac a avut o ieşire violentă, la România TV după ce deputatul USR Ionuţ Read more

Neculai Onţanu: Partidele de dreapta vor introduce haos în Capitală!

Fostul primar Neculai Onţanu, candidat al Partidului ADER la Sectorul 2, solicită conducerilor partidelor de Read more

USR: „Avocatul Poporului este avocatul PSD-ALDE”

Senatorul USR Florina Presadă îi solicită lui Renate Weber, care ocupa funcţia de Avocat al Read more

GDS lansează un apel la unitate a partidelor de dreapta

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a lansat, joi, "un apel la unitate" partidelor de centru-dreapta Read more

Share