home POLITICA Frans Timmermans i-a dat ultimatum lui Liviu Dragnea

Frans Timmermans i-a dat ultimatum lui Liviu Dragnea

Share

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, i-a dat un ultimatum politic lui Liviu Dragnea, sâmbătă, la congresul socialiştilor europeni.

El a relatat, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

Frans Timmermans: Trebuie să vorbim deschis despre problemele din familia noastră

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare.

Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a afirmat Frans Timmermans.

Frans Timmermans către Liviu Dragnea: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale.

Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa.

Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans

Citeşte şi
Preşedintele SUA Donald Trump a declarat vineri că liderul nord-coreean Kim Jong-un „va regreta sincer”
Din seara zilei de 29 noiembrie, de la ora 22.00, jurnalistul Andrei Badin, senior editor
Madridul a preiat controlul Cataloniei chiar la 20 de minute după ce aceasta şi-a declarat
~pe cine ajută Prima Casa~Mega Image ar prelua G'market~proteste madrilene contra Papei~Elveţia luptă cu francul
"Am citit cu stupoare pe un site făcut de Nistorescu pe banii colegului său de
Din dorinţa nestăpânită a scorpionului de a continua ce nu poate să facă, Liviu Dragnea
Liviu Dragnea neagă oficial ce a discutat tot oficial cu ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Fouad
CT Popescu a vorbit despre ameninţarea cu anchete la adresa manifestanţilor anti-PSD. În opinia sa,
Liviu Dragnea este enervat că Beniamin Netanyahu nu-i mai răspunde la telefon, aşa că l-a
La DIICOT nu există nici un dosar care să vizeze anchetarea vreunei tentative de asasinat
Share