home SPORT FOTBAL – EUROPE LEAGUE: "Deutsche polizei homosexual" si golanii bucuresteni

FOTBAL – EUROPE LEAGUE: "Deutsche polizei homosexual" si golanii bucuresteni

Share

In urma cu un an, cand eram in Graz, la Olimpiada Corala, stateam la o cafea pe Herrengasse, domnoasa strada din centrul orasului austriac.

Deodata, un grup haotic de skinheads transpirati, urland dezarticulat, au aparut dinspre Rathausplatz, piata centrala a primariei.

M-am uitat de doua ori la ei si mi-am dat seama ca urlau in ungureste, nu intelegeam ce anume.

Din sens opus, a aparut o berlina a politiei locale, iar tipii au inceput sa strige: “Deutsche polizei homosexual!”, agitandu-se spre ei. Noroc ca intre ei si masina politiei era un parapet, la strada, precum si terasa la care eram.

Cativa s-au asezat la terasa langa mine si si-au luat halbe de bere, sub privirile austriecilor, care se uitau la ei, pe sub ochelarii cu rama de os, ca la OZN-uri, sorbindu-si tacticosi cafelele. I-am intrebat in engleza ce e cu ei. Mi-au explicat ca sunt suporteri au echipei Kispest Doja, care avea meci in Graz, cu localnica AK Graz. S-au ridicat si au plecat, alaturandu-se colegilor lor, scandand in continuare “Deutsche polizei homosexual”.

Zilele trecute, cand i-am vazut pe suporterii lui Ujpest comportandu-se asemanator, punandu-si batistele la nas in garile oltenesti si muntenesti prin care treceau si scandand “Transilvania, pamant unguresc”, am avut impresia ca vad aceiasi skinheads venind la Bucuresti.

Apoi am vazut, pe Ghencea, coliziunile ratate dintre ei si suporterii stelisti. Doua gasti de golani se confruntau, peste spatiul de protectie si paravanele de jandarmi. Reprobabil: ultrasii stelisti, precum toti golanii bucuresteni, au tinut sa afiseze un banner jignitor la adresa maghiarilor.

Ei cu scursura lor, noi cu gunoaiele noastre “da carter”. Si unii, si altii sunt la fel de culpabili si comportamentul lor nu are absolut nici o legatura cu fotbalul, sportul si bunul simt in general. Cred ca in seara aceasta vom vontinua se vedem, in afara de jocul de pe teren, multa violenta in tribune.

Si din cauza ultrasilor stelisti, si din cauza skinheads-ilor maghiari. Care ma intristeaza. Am copilarit, in vacantele de vara, in Turda, pe strada Sulutiu, la numarul 3. Nu conta acolo ca unul se numea Gyury, altul Gheorghe si altul cine-ma-stie cum anume. Eram prieteni. I-am reintalnit acum vreo zece ani. Erau aceiasi oameni normali.

In continuare nu conta ca unul este evreu, altul maghiar si altul roman. Aceasta fac oamenii fara cultura, indiferent daca se intampla pe stadion sau in afara acestuia.

Citeşte şi
În aceste momente, disoluţia PSD Dragnea începe să se vadă cu tot mai multă claritate.
Nu măsurile de austeritate au dus la acest miting, oricât de mult încearcă să argumenteze
Acestia, cei din imaginile de mai sus, sunt huliganii care se cred suporteri de fotbal.
~Basescu: imprumutand pentru salarii-pensii dam faliment~Udrea anunta schimbari in Guvern~exista viata dincolo de corporatie~Roubini: 50%
Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer
Minutul 2: prima faza de atac a Stelei, Kapetanos fantazeaza, ii paseaza lui Iulian Apostol,
Greseala a lui Abrudan, care i-a pasat practic lui Joe Cole, in loc sa dea
Ceea ce este cel mai revoltator e felul in care tot ce se intampla la
Uneori, facand revista presei, am impresia ca mereu trecutul se repeta, la infinit. Adica facem
Gigi Becali va fi judecat in dosarul sechestrarii hotilor masinii sale, alaturi de alte cinci
Share