home EVENIMENT, SPORT FOTBAL – CORUPTIE: Stenograma Becali – Sponte

FOTBAL – CORUPTIE: Stenograma Becali – Sponte

Share

Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au tocat fotbalul romanesc in ultimii ani, de cand Gigi Becali a devenit un actor important al acestuia, odata cu venirea lui ca patron la Steaua Bucuresti.

Vom detalia pe rand aspecte care tin de stenogramele discutiilor avute, de-a lungul timpului, de catre Becali, cu diferiti oameni de fotbal si din fotbal.

Din aceste stenograme rezulta clar felul in care Gigi Becali a intoxicat fotbalul nostru, impreuna cu acolitii sai.

Revenim acum la un episod fundamental, cel in care Gigi Becali in instruieste pe nepotul sau, Teia Sponte, sa mearga la Cluj impreuna cu “alte doua persoane”, cum arata rechizitoriul DNA, unde, prin intermediul lui Gigel Coman, jucator la U Cluj si fost jucator la Steaua, sa transmita jucatorilor clujeni mesajul dat in printscreen.

In continuare, Becali continua sa detalieze lucrurile care trebuie facute pentru edificarea aranjamentului in sine. Urmeaza, in acelasi document la care am dat link, o discutie intre Teia Sponte si omul lui Anton Dobos, patronul U Cluj pe atunci, Traian Bendorfean.

Acest domn cu nume de ulei mineral pentru motoare era desemnat de Dobos sa il reprezinte, la hotel, in perioada in care are loc meciul si se pregateste regizarea mituirii, pentru ca partile implicate in aranjament sa fie sigure ca lucrurile merg conform intelegerii.

Era nevoie de Bendorfean, pentru ca Tony Dobos era extrem de prudent. Eu sunt convins ca aceasta metoda de lucru a fost rafinata indelung, ani in sir, de catre Gigi Becali, cu diferiti interlocutori pe post de oameni folositi la astfel de aranjamente.

Au fost si situatii in care Becali era atat de sigur ca nimeni nu poate sa-i spuna nimic, inainte de schimbarea Regulamentului FRF, incat pur si simplu a urmarit autocarul unei echipe cu Maybachul sau, scena notorie si antologica in mass-media, la timpul respectiv.

Share