home EVENIMENT, SPORT FOTBAL – CORUPTIE: Stenograma Becali – Sponte – Netoiu

FOTBAL – CORUPTIE: Stenograma Becali – Sponte – Netoiu

Share

Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au tocat fotbalul romanesc in ultimii ani, de cand Gigi Becali a devenit un actor important al acestuia, odata cu venirea lui ca patron la Steaua Bucuresti.

Vom detalia pe rand aspecte care tin de stenogramele discutiilor avute, de-a lungul timpului, de catre Becali, cu diferiti oameni de fotbal si din fotbal. Din aceste stenograme rezulta clar felul in care Gigi Becali a intoxicat fotbalul nostru, impreuna cu acolitii sai.

Iata ce observa chiar DNA, inainte de transcriptul discutiei lui Gigi Becali cu Teia Sponte, nepotul sau: “[…]in discutia cu oficialul LPF, invinuitul Becali George a recunoscut, in mod voluntar, ca suma de 1,7 milioane de euro era destinata clubului U Cluj, acceptand […] chiar si o posibila sanctiune pe linie disciplinara din partea FRF. Comportamentul si limbajul folosite de catre acesta pun in evidenta, fara dubiu, intentia sa de premiere a fotbalistilor, in situatia obtinerii un[ui] rezultat favorabil pentru echipa Steaua[…]”.

In discutia sa cu Teia Sponte, Becali ii explica acestuia ca nu vor fi probleme in legatura cu invinuirile aduse de catre procurori, deoarece se va apara, spunand ca urma sa faca o sponsorizare catre clubul din Cluj, care nu inseamna mita. Cred ca am scris de vreo zece ori, in intreaga mea cariera, despre diferite mite, date de tot felul de insi, camuflate sub sponsorizari.

Acest dialog cu Sponte face parte din documentul la care piesa de rezistenta este transcriptul dialogului cu Gigi Netoiu. Aici, Becali se suceste: ba a dat banii ca “sponsorizare”, ba cele 1,7 milioane de euro ar fi constituit contravaloarea unor terenuri, pe care ar fi dorit sa le cumpere.

Gigi Netoiu il sfatuieste sa o intoarca, explicandu-i ca se complica degeaba, pentru ca poate sa spuna ca, initial, a vrut sa dea o sponsorizare, apoi s-a razgandit si si-a trimis oamenii tot in Cluj, dar pentru un teren.

Dialogul prin care Netoiu il convinge pe Becali, simuland cu el ce trebuie sa spuna in fata DNA, are doza sa de comic. Dincolo de aceasta, astfel vedem cum a construit Becali mitul cu terenul de 1,7 milioane de euro. Pentru care a avut nevoie de niste martori mincinosi. Unul dintre ei a fost selectionerul Nationalei, Victor Piturca.

Citeşte şi
Rise Project anunţă ultimele presiuni pe care Dragnea le face asupra sa. Poliţia Teleorman cere
In discutiile dintre israelienii care negociaza in aceste zile cu Becali si patronul Stelei, a
Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au tocat fotbalul romanesc in ultimii ani, de
Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au tocat fotbalul romanesc in ultimii ani, de
Avem patru stenograme, care fac parte din Dosarul Becali, incluzand Cazul Valiza, ce au fost
Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director al
Protagonista unui scandal media de sfarsit de an, Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul
Este foarte interesant cum anume s-au miscat staff-urile celor doi candidati in aceasta situatie: in
Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au lucrat in fotbal in ultimii ani, de cand
Al doilea video pe care l-am uploadat aici este un interviu luat de site-ul oikotimes.com.
Share