home SPORT CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – Chelsea Londra 0-0. Egal în forţă

CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – Chelsea Londra 0-0. Egal în forţă

Share

FOTOINFO: Jose Bosingwa (Chelsea FC) is tackled by Alvaro Pereira (CFR Cluj)
SURSA: UEFA.com

Clujul a inceput combinand frumos, cu curaj, acest meci, dar atacantii si-au stricat singuri primele ocazii de gol, speriindu-se parca de propriile situatii de gol pe care si le-au creat. Pe de alta parte, Chelsea a reusit niste calcaie in jocul de atac, dar nu m-a impresionat in mod deosebit, jucand in rest foarte previzibil.

Jocul a intrat apoi, in jurul minutului 20, intr-o secventa de uzura la mijlocul terenului, in care Clujul se apara destul de jos si contraataca fara sa creeze prea multe probleme. Dispozitiv tehnico-tactic.

Minutul 22: Anorthosis – Panathinaikos 2-0, Bordeaux – AS Roma 1-0!. Iata ca fostul adversar al CFR-ului confirma in continuare. Am avut impresia, la ratarea lui Trica din minutul 27, dintr-o bucata, de pe mijlocul careului, ca CFR Cluj este Chelsea, prin viteza de joc si determinarea manifestate.

In acest timp, Chelsea mi s-a parut o echipa putin cam aroganta prin joc: “Pasul mic, joc de glezna si las’ ca ii facem noi, ca doar suntem mai buni, nu-i asa?”. In acest timp, Clujul a inceput, de prin minutul 30, sa atace in valuri, exuberant, de parca ea ar fi fost o mare echipa de Champions League.

Alvaro Perreira impresioneaza, cu un sut “topait” pe gazon, care l-a pacalit la coltul lung pe Csech, dar a trecut milimetric pe langa poarta, in minutul 36. Mica selectionata transnationala a Clujului se apropia de pauza cu 0-0, jucand exuberant in fata unei mari echipe. Uneia despre care probabil se va spune ca “nu a prins cea mai buna zi”…

Chelsea a inceput repriza a doua in forta, deschizand atacuri in valuri pe ambele extreme si dominand jocul, cu Clujul aparandu-se destul de jos si dandu-le posibilitatea londonezilor sa construiasca foarte mult.

Drogba accidentat, in minutul 65 este inlocuit cu Belleti. Cred ca am inteles: Clujul a dorit, in prima parte a mitanului doi, sa o scoata din dispozitiv pe Chelsea si sa o surprinda pe contraatac. Si i-a iesit! Primul contraatac reusit cu Juan Manuel Culio si foarte-foarte mult tupeu din partea ardelenilor!

Din pacate, am impresia ca Scolari a inteles capcana tactica a lui Trombetta si a reactionat. Smecheria nu a mers, cel putin timp de 10 minute sau un sfert de ora. Bordeaux – Roma 1-2! Se joaca tare in grupa Clujului!

Sarja de atac a Clujului, cu Yussuf Kone pacalindu-si adversarul direct si Trica sutand in bara, in minutul 80! Se poate vorbi despre sterilitatea dominarii lui Chelsea si despre contraatacurile extrem de periculoase din repriza a II-a ale Clujului.

Infiltrare a lui Perreira in minutul 85 si Csech a aparat greu, scotand mingea care se indrepta spre poarta. Tupeu Trombetta: minutul 88 – a iesit Trica, un mijlocas ofensiv, intrand Didi Cleidimar Silva, un varf de gura portii!

Si meciul s-a terminat asa, 0-0, intre doua echipe despre care multi ar fi spus cu totul altceva: ca una este favorita si va invinge la scor, iar cealalta este condamnata sa piarda la greu.

Share