home EVENIMENT, POLITICA Florin Roman (PNL): „Val de fake-news la o televiziune pesedistă”

Florin Roman (PNL): „Val de fake-news la o televiziune pesedistă”

Share

Deputatul PNL Florin Roman afirma că acuzaţiile PSD referitoare la faptul că Guvernul taie salariile reprezintă fake-news. De data aceasta, informaţia este politizată, în sensul că originea ei este un politician.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În schimb, credibilitatea informaţiei este mare şi de aceea am decis să v-o prezentăm. Ea rimează perfect cu ceea ce face astăzi PSD, prin aparatul său de propagandă.

New Fake Meat: Impossible Pork
„Azi, am lucrat toată ziua la birou în parlament, pentru pregătirea următoarei sesiuni şi am lăsat televizorul pornit pe o televiziune pesedista! Un adevărat val de fake-news!

#primagogoasa PNL nu creşte salariile profesorilor!
FALS: PNL aplica legea salarizării bugetarilor şi legea pensiilor!

#adouagogoasa PNL nu vrea creşterea salariilor la Biblioteca Naţională, cea a Academiei Romane şi sporurile ANSVA!
FALS: sesizarea la CCR are în spate punctul de vedere negativ al Guvernului PSD-Dancila, care s-a opus din lipsa resurselor financiare!

#psd este partidul fake-news!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „PNL taie salariile” pentru că guvernul a contestat la CCR o lege prin care ar fi urmat să crească salariile unor anumite categorii de bugetari.

„S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze şi contestă la CCR chiar şi proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de romani aşteptau să li se facă dreptate şi să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toţi liberalii, inclusiv şapte actuali miniştri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Academiei Romane etc).

De Revelion, PNL şi-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni şi a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloşie!

De aici şi insistenţa cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Pe 31 decembrie 2019, Guvernul a formulat o sesizare de neconstituţionalitate asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea-cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În sesizarea formulată, Guvernul semnalează încălcarea prevederilor constituţionale privind principiul bicameralismului, în contextul în care propunerea legislativă respinsă de Senat a fost amendată de Cameră Deputaţilor.

„Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu nesocotirea prevederilor art. 61 şi ale art. 75 din Constituţie, fiind încălcată competenta primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbătut textul şi soluţiile adoptate de Cameră Deputaţilor. În formă adoptată, legea dedusă controlului de constituţionalitate nesocoteşte şi principiile constituţionale în virtutea cărora o lege nu poate fi adoptată de o singură Cameră, legea fiind, cu aportul specific al fiecărei Camere, opera întregului Parlament”, se precizează în document.

De asemenea, în sesizare se arata ca iniţiativa legislativă care implică cheltuieli bugetare nu indica sursa de finanţare, conform articolului 138, alineatul 5 din Constituţia României, fapt menţionat şi în punctul de vedere al Guvernului cu privire la acest proiect.

„Aplicarea reglementarilor incluse în iniţiativa legislativă generează un impactul bugetar estimat la circa 4,4 milioane lei anual, determinat de majorarea drepturilor salariale aferente personalului Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Academiei Romane, şi circa 328 milioane lei anual, determinat de acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic din învăţământ”, precizează sursa citată.

Citeşte şi
Aligică: „Isteria şi iresponsabilitatea de la televiziuni, pericol de securitate naţională”

Profesorul universitar Paul Dragoș Aligică, specialist în analiză instituțională, vorbește despre efectele isteriei din presă Read more

Streinu-Cercel nu a mai suportat presa jegoasă făcută de Antena 3

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a răbufnit, la Antena Read more

Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Dana Grecu (Chera) pleacă de la Antena 3. Şobolanii părăsesc corabia!

Dana Grecu, acum nume de familie Chera, una dintre vedetele Antena 3 în perioada în Read more

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii Read more

Mădălina Mihalache, jurnalista anticorupţie, pleacă la Antena 3

Jurnalista Mădălina Mihalache, acreditată pe PSD, autoare de directuri excelente pe Justiţie, recunoscută pentru atitudinea Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ingrid Mocanu, mârlănie incredibilă la adresa Cristinei Ţopescu

Ingrid Mocanu, una dintre invitatele de casă ale postului Antena 3, a postat un mesaj Read more

Share