home CORUPTIE, POLITICA Florin Iordache despre OUG pe amnistie: “Guvernul poate face orice!”

Florin Iordache despre OUG pe amnistie: “Guvernul poate face orice!”

Share

Florin Iordache spune că nu este exclus ca o OUG pe amnistie să se concretizeze. „Guvernul poate face orice”, spune preşedintele Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.

Dragnea insistă cu OUG pe amnistie, Dăncilă refuză şi ameninţă cu demisia

Florin Iordache: Pe ordinea de zi a Parlamentului nu este nimic

Florin Iordache a declarat că Parlamentul încă este în sesiune extraordinară până pe 19 iulie, deși pe ordinea de zi nu mai figurează nimic.

Nu mai este în lucru nimic, dar Camera a fost convocată pe o anumită perioadă și cu un anumit program de lucru. […] Camera Deputaților e convocată până joi, 19 iulie, inclusiv. În acest moment, plenul și toată lumea, teoretic, sunt în vacanță. Dar, în același timp, deoarece Camera este convocată,

Guvernul poate emite ordonanțe, pentru că, știți, în perioada de vacanță Guvernul nu mai poate emite ordonanțe pentru legile organice pentru care nu a fost abilitată. Dar pentru că în acest moment Parlamentul este, teoretic, în activitate, în ședințele de guvern Guvernul poate emite ordonanțe pe care le trimite Parlamentului și care intră în circuit.

Florin Iordache: Codurile Penale, în aşteptare la CCR

El a mai declarat că nu știe ca la guvern să fie pregătită, deocamdată, vreo ordonanță de urgență. Însă, întrebat dacă Guvernul ar putea adopta acum o ordonanță de urgență pentru Codurile Penale, Florin Iordache a răspuns:.

Din ce știu eu, Codul de Procedură Penală are chiar săptămâna viitoare termen și Codul Penal în 25 septembrie. Guvernul poate să facă orice. Pentru chestiunea asta ar trebui să îl întrebați pe ministrul Toader.

Cât despre momentul în care ar intra în vigoare noile Coduri Penale dacă s-ar implica Guvernul Dancilă, Florin Iordache a precizat că, “atâta timp cât se emite o ordonanță și nu se spune în ordonanță că intră în vigoare în 3,7, 25 de zile etc, e normal că aceste ordonanțe își produc efecte atunci când apar în Monitorul Oficial”.

Citeşte şi
Deputatul PSD Florin Iordache a fost lovit brusc de o durere de cap cand a
Comisia specială pentru modificarea legilor justitiei a disparut, oficial, marti. Conducerea Parlamentului a aprobat solicitarea
Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat ca respingerea de catre Klaus Iohannis a Danei Garbovan
Alexandru Cumpănaşu a afirmat ca lideri ai PSD din Olt, precum Paul Stanescu si Florin
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea
Deputatul PSD Florin Iordache este pe culmile fericirii dupa ce CCR a decis ca interzicerea
Florin Iordache îi acuză pe experții GRECO de partizanat în întocmirea raportului publicat marți pe
Manifestanţii paşnici vor putea să fie, dacă textul legal adoptat de Cameră va fi deveni
Soţia lui Degeţele Iordache, Magdalena Iordache, fost judecător la Înalta Curte, are o pensie imensă.
Florin Iordache spunând că șeful statului ar trebui să își ia un carnețel și un
Share