home CORUPTIE, POLITICA Florin Cîţu susţine că Firea a folosit bugetul Primăriei în scop electoral

Florin Cîţu susţine că Firea a folosit bugetul Primăriei în scop electoral

Share

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilitate.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

De asemenea, că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Vâlcov, Teodorovici.

El o critică pe Firea pentru cheltuielile companiilor municipale, pentru cheltuilelile mari cu asistenţa socială şi pentru situaţia subvenţiei la căldură, pentru care nu a mai avut bani deşi sumele le primeşte de la bugetul de stat.

Primarul Capitalei Gabriela Firea i-a răspuns tot pe Facebook, numindu-l ”primul speculant pe curs al ţării” şi spunând că a tăiat robinetul firmelor căpuşă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei-cele mai multe ale unor membri sau/şi simpatizanţi/ sponsori ai PDL-PNL.

”Bugetul PMB, folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflaţi cum au fost cheltuiţi banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019, versus 3.9 miliarde lei în 2016.

Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferenţă în investiţii? Evident că NU”, scrie Cîţu pe Facebook, anunţând că arată cum se căpuşează un buget în interes personal de către un primar general ”incompetent şi iresponsabil”

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!!Salariul mediu NET s-a triplat şi este aproape dublua faţă de salariul mediu net din sectorul privat, susţine ministreul de Finanţe, argumentând că ”în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- creşteri salariale plus număr mult mai mare de angajaţi”.

”Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc DOAR salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebaţi cum apar sinecurile în economie, aveţi aici răspunsul. Este clar că doar evoluţia cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral”, scrie Florin Cîţu.

El explică şi ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistenţa socială, unde ”datele arată şi mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal şi de partid”.

”În 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Vă rog să recitiţi cifrele şi să realizaţi diferenţa. Această evoluţie a avut loc în condiţiile în care cheluielile cu asistenţa socială sunt responsabilitatea sectoarelor. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenţă socială 845 milioane lei”, afirmă Florin Cîţu.

El mai prezintă încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureştenilor, respectiv aceea că în 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenţia pentru energie termică, deşi o primeşte de la bugetul de stat.

” Astfel la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetenţei şi iresponsbilitatii şi s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăţi subvenţia pentru energie termică. Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeşte de la bugetul de stat oricum”.
Cîşu afirmă că, atunci când plăteşti lunar 125.4 milioane doar salarii şi 32 milioane asistenţă socială (faţă de 72 milioane şi 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani şi de subvenţie, iar ”acest dezastru se întâmplă în condiţiile în care valoarea subvenţiei pentru energie termică a rămas aproape neschimbată”.

”PMB a folosit aceeaşi formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferenţă între Dragnea, Valcov, Teodorovici şi Firea. Toţi au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid”, conchide ministrul Finanţelor.

Citeşte şi
Gabriela Firea transformă Vinieta Oxigen în minireferendum online

Primarul general, Gabriela Firea, îi îndeamnă pe bucureşteni să se pronunţe până luni în ceea

Gabriela Firea dă Circul pe mâna Ancăi Florea, mama Sabinei Iosub de la Antena 3

Gabriela Firea a numit-o pe Anca Florea manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Florea este consilier

CURS, firma lui Buble, spune că Firea este favorita bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un

Gabriela Firea se plânge că Guvernul nu-i dă destui bani să şpăguiască

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că suma alocată de Guvern pentru bugetul municipiului Bucureşti

Gabriela Firea, dată în judecată de trei ONG-uri din Capitală

Acțiunea în justiție a fost declanșată la Tribunalul București și vizează Planul Integrat privind Calitatea

Gabriela Firea: În blocurile vechi din Capitală locuiesc doar săraci

Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), a declarat, în fata pesediştilor din Bucureşti, că în blocurile

Gabriela Firea și-a plătit din bani publici prezențele la tv

USR Bucureşti susţine, într-o postare pe Facebook, că primarul Gabriela Firea plăteşte publicitate din banii

Gabriela Firea: Numai Brad Pitt poate să mă bată la Primăria Capitalei

Pe măsură ce trece timpul, primarul general al Capitalei dă impresia că pierde tot mai

Marcel Ciolacu merge cu Manda şi Firea la consultările de la Cotroceni

Marcel Ciolacu a anunţat că merge la consultările de astăzi, cu preşedintele Iohannis, cu o

Rareş Bogdan: Gabriela Firea va fi bătută fără probleme!

Europarlamentarul Rareş Bogdan se arată încrezător că PNL poate câştiga la viitoarele alegeri locale, atât

Share