Florin Cîţu: Socialismul a fost reintrodus în România

Share

Fostul premier PNL Florin Cîţu are o reacție dură față de pachetul de măsuri fiscale anunț de PSD. El afirmă că PSD a omorât cota unică și a introdus impozitul progresiv pe proprietate.

”Bine ați venit în Republica Socialistă România. E oficial! PSD a omorât cota unică și a introdus impozitul progresiv pe proprietate. Ciolacu, ca orice socialist, îi PEDEPSEȘTE pe cei care au succes. Companii și persoane fizice.

Florin Cîţu: Socialismul a fost reintrodus în România

Ai o companie care angajează mii de oameni și investești să crească dar nu ai făcut CÂT profit a vrut statul, atunci plătești impozit minim (dacă faci profit prea mare, socialiștii spun că este profit nesimțit).

Ai avut succes și ți-ai construit o casă mare sau ai cumpărat mașina care consumă mai puțin dar este mai scumpă, atunci statul te suprataxează”, arată senatorul PNL.

Florin Cîţu scrie pe Facebook că ”socialismul este reintrodus în România de Ciolacu, cu un ministru de finanțe liberal”.

Citeşte şi: Florin Cîţu: România se îndreaptă spre catastrofă economică și faliment

”Asta este cel mai trist”, adaugă el. ”Companiile au acum cel puțin 3 regimuri diferite de impozitare în România. Cota unică dispare pentru companii. Apare impozitul progresiv pe proprietate.

Impozit mai mare pentru proprietăți cu valoare mai mare. Are sens să-i mai întrebam pe cei care au distrus România cum au ales ei pragul care desparte cele două regimuri de impozitare? PNL, trezește-te!”, mai spune Florin Cîţu, conform Aktual24.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să își asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituțiile de credit, eliminarea unor facilități pentru angajații din IT și construcții, reducerea numărului total de funcții de conducere, condiționează acordarea voucherelor de vacanță de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor.

Citeşte şi: Florin Cîţu: PSD ar trebui să tacă câţiva ani de-acum înainte

De asemenea, majorează acciza la alcool și tutun și instituie impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare.

Legea mai instituie o cota de impunere de 70% pentru veniturile nejustificate. Impactul bugetar al acestor măsuri, cele fiscale intrând în vigoare de anul viitor, va fi de aproape 20 miliarde lei, în 2024, de peste 23 miliarde în 2024, de peste 25 miliarde în 2025 și 2026 și de aproape 23 miliarde lei în 2027.

Share