Flavia Teodosiu, fosta avocată a Primăriei Sector 1, a pierdut în favoarea Romprest un proces de 100 de milioane de lei

Share

Flavia Teodosiu este avoctul care îl apără pe Liviu Dragnea de exemplu în încercarea acestuia de a ieşi din puşcărie mai repede.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face noi dezvăluiri despre contractul scandalos dintre Primărie și firma Romprest. Ea arată cum avocata Flavia Teodosiu a „pierdut”, în 2016, un proces, în care reprezenta Primăria împotriva Romprest, după ce Curtea de Conturi a decis că Primăria trebuie să recupereze 100 de milioane de lei de la Romprest.

„Curtea de Conturi a decis în anul 2016 că s-au făcut plăţi nelegale către compania de salubrizare și Primăria Sectorului 1 trebuie să recuperez peste 100 milioane de lei de la Romprest Service S.A. Iar Primăria a cerut recuperarea sumei în Justiție. Și a pierdut procesul… fiind reprezentată de doamna avocat Flavia Teodosiu (avocata d-lui Dragnea). Aceasta ‘a uitat’ să depună acțiunea în numele Consiliului Local și a ales să reprezinte doar Sectorul 1 căruia nu i-a fost recunoscută calitatea procesuală. Incredibil dar adevărat!”, a scris Armand, pe Facebook.

Flavia Teodosiu a avut contracte consistente cu Primăria Sector 1, cât timp aceasta a fost condusă de Daniel Tudorache „Diamante”. Flavia Teodosiu a încasat, de-a lungul anilor, peste 100.000 de euro, de la Primăria Sectorului 1.

Postarea integrală a lui Clotilde Armand:

În contractul dintre Compania Romprest Service S.A. și Primăria Sectorului 1 există OBLIGAȚIA CONTINUITĂȚIi SERVICIULUI indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu; indiferent dacă a căzut sau nu un meteorit în fața companiei de salubrizare.

Din luna iulie 2020 – perioada contestată de compania de salubrizare pentru neplata serviciilor – până în prezent s-au achitat către Compania Romprest Service S.A. 168 milioane lei. O sumă de 5 ori mai mare față de cât plătește Oradea pentru serviciu de salubrizare.

Curtea de Conturi a decis în anul 2016 că s-au făcut plăţi nelegale către compania de salubrizare și Primăria Sectorului 1 trebuie să recuperez peste 100 milioane de lei de la Romprest Service S.A. Iar Primăria a cerut recuperarea sumei în Justiție. Și a pierdut procesul… fiind reprezentată de doamna avocat Flavia Teodosiu (avocata d-lui Dragnea). Aceasta ’’a uitat’’ să depună acțiunea în numele Consiliului Local și a ales să reprezinte doar Sectorul 1 căruia nu i-a fost recunoscută calitatea procesuală. Incredibil dar adevărat!

Raportul ANRSC finalizat în urmă cu câteva luni obligă Primăria să adopte urgent următoarele măsuri:

– ”să adopte toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării sumelor nelegal plătite către operatorul Romprest Service SĂ (termen: imediat)”;
– ”să adopte, printr-un act adițional, reducerea duratei contractului cu Romprest Service SĂ la 18 ani (termen: 15 octombrie)”;
– ”vor proceda la eliminarea tarifului de staționare a tuturor utilajelor din parcul auto (termen: 30 septembrie)”.

Cum arată o factură de ’’GUNOI’’ în Sectorul 1?

Tipuri de facturi plătite de Primăria Sectorului 1 către Compania Romprest Service S.A.:

1. Gunoi Menajer – presupune colectarea, transportul și sortarea (gunoiul de la populație și instituții);
2. Curățenie stradală – serviciu mecanizat și manual, colectare deșeuri stradale și necontrolate, transport și sortare deșeuri (sacii cu gunoi neridicat);
3. Deszăpezirea;
4. Economia circulară .

Explicații:

1. Primăria Sectorului 1 a achitat integral facturile pentru primul tip de factură: Gunoi Menajer – presupune colectarea, transportul și sortarea (gunoiul de la populație și instituții);

2. Facturile menționate la punctul 2 (curățenie stradală – serviciu mecanizat și manual, colectare deșeuri stradale și necontrolate, transport și sortare deșeuri) sunt controversate. Există un litigiu comercial între primărie și companie pe acest tip de facturi în valoare de 83 de milioane lei. Însă, lunar am achitat o bună parte și din aceste servicii supraevaluate, nejustificate și prestate parțial. Curățenia stradală este cel mai scump serviciu, pe care compania a ales să nu-l suspende niciodată;

3. Facturile pentru deszăpezire au fost achitate integral până la publicarea raportului ANRSC, raport care impune primăriei să nu mai achite orele de staționare ale mașinilor de deszăpezire. Indiferent dacă ninge sau nu, Compania Romprest S.A. facturează orele de așteptare ale mașinilor de deszăpezire. O iarnă cu sau fără zăpadă costă 12 milioane lei;

4. Facturile de economie circulară sunt plătite integral pentru anul 2020.

Concluzii:

’’Autoritățile administrației publice locale ale Sectorului 1 ale Municipiului București nu au îndeplinit măsură dispusă de Camera de Conturi București prin Decizia nr. 100/16.11.2016 privind recuperarea prejudiciului de 117.904.660 lei’’ – din raportul ANRSC.

Am supus Consiliului Local al Sectorului 1 să îndeplinim aceste măsuri în 4 ședințe. Consilierii PSD și PNL au făcut scut și au refuzat să le îndeplinim. Bazându-se pe această majoritate politică din Consiliu Local al Sectorului 1 compania de salubrizare și-a permis să șantajeze comunitatea locală. Ilegal. Conform contractului.

Share