home EVENIMENT Fiul generalului Bichir, asociat cu patru generali din STS (Emilia Sercan)

Fiul generalului Bichir, asociat cu patru generali din STS (Emilia Sercan)

Share

Bogdan Valentin Bichir, fiul generalului SIE Mihail Bichir, asociat în firma românească Danubia Global INC SRL despre care New York Times, via WikiLeaks, susţine că a fost implicată în uciderea a trei civili irakieni în 2006, a mai fost asociat cu patru generali STS.

FOTO: STS

Firma T.S.S. Grup SA, care a avut ca obiect principal de activitate „realizarea şi furnizarea de programe”, a fost lichidată în 2005, la patru ani de la înfiinţare, potrivit Registrului Comerţului.

Ce face un general SRI, SIE sau STS când se retrage la pensie? Chiar dacă pare întrebare de ghicitoare nu e pentru că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că foarte mulţi foşti slujbaşi ai Serviciilor de Informaţii se lansează în afaceri, dacă nu cumva au făcut-o încă de pe vremea când munceau pentru statul român.

Se poate vorbi despre vreo ilegalitate? Nu, dar se poate vorbi despre moralitate dacă profilul firmei este compatibil cu munca prestată de foştii ofiţeri sau dacă firmele lor derulează afaceri cu instituţii ale statului, unele pentru care au lucrat în trecut. În plus, nimeni nu va putea înlătura suspiciunile că informaţii secrete obţinute în timpul serviciului sunt sau vor fi folosite în interes personal.

T.S.S. Grup SA este o firmă înfiinţată de patru foşti generali ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), familiile lor, copii ai unor foşti generali din alte structuri de informaţii şi câţiva apropiaţi ai lor. Numele firmei a fost ales foarte inspirat, T.S.S. Grup, că doar nu erau să o numească de-a dreptul S.T.S. Grup.

Trei dintre generalii de informaţii care au pus umărul la înfiinţarea companiei în în noiembrie 2001 fuseseră adjuncţii directorului STS până în aprilie 2001 când au fost schimbaţi din funcţie şi trecuţi în rezervă printr-un decret prezidenţial, semnat de Ion Iliescu.

Cea mai importantă participare în T.S.S. Grup SA a revenit familiei generalului de divizie (r) Dorelu Gavrilă Ţărmurean: 81% din acţiuni, împărţită în trei, între el, soţia sa, Aurelia Maria Tărmurean, şi fiul său, Adrian Cristian Tărmurean, fiecare deţinând 27% din acţiuni.

Ceilalţi doi foşti colegi ai generalului Ţărmurean, generalul de brigadă (r) Ion Mavrodin şi generalul de brigadă (r) Vasile Căciulan, trecuţi în rezervă în aceeaşi zi, sunt şi ei parteneri în firmă fiercare cu câte două procente.

Cel de-al patrulea general STS din T.S.S. Grup SA este George Florin Şcheau, înaintat la gradul de general de brigadă… citeste tot aici

Citeşte şi
PSD încearcă să falsifice alegerile aservind Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)

Cu cinism, PSD profită de tragedia de la Caracal, încercând să ia sub control Serviciul Read more

Cât a câştigat Bogdan Chirieac din afacerile cu STS

Bogdan Chirieac a câştigat aproape 17 milioane de euro (75,8 milioane de lei). Aceasta este Read more

Înregistrare cumplită din Colectiv. Primul apel la 112

O înregistrare cumplită a primului apel la 112 al unui tânăr scăpat din infernul în Read more

Armaghedonul 10. STS

Armaghedonul dedicat Serviciului de Telecomunicatii Speciale a fost facut articole, intr-un serial de trei episoade Read more

Armaghedonul VAMA, penitenciarele si Media

Pe 13 februarie 2003, încurajaţi de demisia lui Gheorghe Mihail Dinu (zis Dinu Vamă) de Read more

POLITICA – MAFIA LUI VANGHELIE: Interlopii vor să pună mâna pe serviciile de informaţii şi protecţie (Dan Badea)

Schimbarea anunţată deja a lui Dan Nica (foto stânga), ministrul administraţiei şi internelor, readuce în Read more

Cineva de la STS e pasionat de scandalul Eurovision

Dupa ce a vizitat blogul lui Iosif Kiss, azi, la ora 2:33:24 pm, adica pe Read more

Blogul lui Iosif este vizitat de pe useri ai retelei STS

Dupa cum se poate observa in captura de mai sus, dar si de pe Blogul Read more

Liviu Dragnea amestecă teoria statului paralel cu nevoia de protocoale

De când a fost descoperit cu protocolul secret la vedere, Liviu Dragnea o bâlbâie. Stă Read more

Share