home EVENIMENT Fiul generalului Bichir, asociat cu patru generali din STS (Emilia Sercan)

Fiul generalului Bichir, asociat cu patru generali din STS (Emilia Sercan)

Share

Bogdan Valentin Bichir, fiul generalului SIE Mihail Bichir, asociat în firma românească Danubia Global INC SRL despre care New York Times, via WikiLeaks, susţine că a fost implicată în uciderea a trei civili irakieni în 2006, a mai fost asociat cu patru generali STS.

FOTO: STS

Firma T.S.S. Grup SA, care a avut ca obiect principal de activitate „realizarea şi furnizarea de programe”, a fost lichidată în 2005, la patru ani de la înfiinţare, potrivit Registrului Comerţului.

Ce face un general SRI, SIE sau STS când se retrage la pensie? Chiar dacă pare întrebare de ghicitoare nu e pentru că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că foarte mulţi foşti slujbaşi ai Serviciilor de Informaţii se lansează în afaceri, dacă nu cumva au făcut-o încă de pe vremea când munceau pentru statul român.

Se poate vorbi despre vreo ilegalitate? Nu, dar se poate vorbi despre moralitate dacă profilul firmei este compatibil cu munca prestată de foştii ofiţeri sau dacă firmele lor derulează afaceri cu instituţii ale statului, unele pentru care au lucrat în trecut. În plus, nimeni nu va putea înlătura suspiciunile că informaţii secrete obţinute în timpul serviciului sunt sau vor fi folosite în interes personal.

T.S.S. Grup SA este o firmă înfiinţată de patru foşti generali ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), familiile lor, copii ai unor foşti generali din alte structuri de informaţii şi câţiva apropiaţi ai lor. Numele firmei a fost ales foarte inspirat, T.S.S. Grup, că doar nu erau să o numească de-a dreptul S.T.S. Grup.

Trei dintre generalii de informaţii care au pus umărul la înfiinţarea companiei în în noiembrie 2001 fuseseră adjuncţii directorului STS până în aprilie 2001 când au fost schimbaţi din funcţie şi trecuţi în rezervă printr-un decret prezidenţial, semnat de Ion Iliescu.

Cea mai importantă participare în T.S.S. Grup SA a revenit familiei generalului de divizie (r) Dorelu Gavrilă Ţărmurean: 81% din acţiuni, împărţită în trei, între el, soţia sa, Aurelia Maria Tărmurean, şi fiul său, Adrian Cristian Tărmurean, fiecare deţinând 27% din acţiuni.

Ceilalţi doi foşti colegi ai generalului Ţărmurean, generalul de brigadă (r) Ion Mavrodin şi generalul de brigadă (r) Vasile Căciulan, trecuţi în rezervă în aceeaşi zi, sunt şi ei parteneri în firmă fiercare cu câte două procente.

Cel de-al patrulea general STS din T.S.S. Grup SA este George Florin Şcheau, înaintat la gradul de general de brigadă… citeste tot aici

Share