home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI FEJ condamnă iresponsabilitatea angajatorilor ce forțează jurnaliștii să lucreze din redacții

FEJ condamnă iresponsabilitatea angajatorilor ce forțează jurnaliștii să lucreze din redacții

Share

Federația Europeană a Jurnaliștilor (EFJ) salută măsurile luate pentru a asigura siguranța jurnaliștilor în timpul pandemiei COVID-19.

Cu toate acestea, condamnăm atitudinea unor angajatori din sector care își forțează jurnaliștii să lucreze din sala de știri – redacții.

În situația actuală, sănătatea și siguranța jurnaliștilor este prima noastră prioritate.

Solicităm tuturor angajatorilor mass-media să aplice principiile prevenirii, punând în aplicare toate măsurile adecvate pentru protejarea sănătății jurnaliștilor la locul de muncă.

EFJ a aflat de la filialele sale că unii angajatori din acest sector refuză să le permită jurnaliștilor să lucreze în regim de telemuncă. EFJ condamnă cu tărie această atitudine iresponsabilă.

„Este inacceptabil faptul că unii editori refuză să permită jurnaliștilor să lucreze în telemuncă. Instrumentele telematice de astăzi permit executarea perfectă de la distanță a sarcinilor jurnalistice “, a declarat secretarul general al EFJ, Ricardo Gutiérrez.

„Obligarea jurnaliștilor să se adune zilnic în sala de știri crește riscul de contagiune pentru întreaga populație. Acest lucru este complet iresponsabil! ”

Fiecare angajator trebuie să se simtă preocupat de epidemie și să ia măsuri pentru a o contracara. EFJ și-a anulat toate ședințele până la 6 aprilie și a instruit personalul său să lucreze de acasă, ca parte a unui pachet de măsuri pentru a face față infectării cu COVID-19.

EFJ se alătură Confederației Europene a Sindicatelor (CES) pentru a solicita Comisiei Europene și statelor membre ale UE să pună în aplicare măsuri de urgență, cum ar fi relaxarea normelor fiscale în conformitate cu Pactul de stabilitate și creștere și normele privind ajutoarele de stat, în timp ce adoptă legislația ulterioară pentru eliberați imediat finanțarea UE pentru a ajuta cei mai răi afectați.

Aceasta trebuie să includă sprijin financiar pentru lucrătorii care sunt carantinați, suspendați de la locul de muncă sau concediați din cauza COVID-19.

O atenție deosebită trebuie acordată lucrătorilor precare și non-standard (inclusiv jurnaliștilor independenți), care sunt adesea excluse din aceleași drepturi și protecții ca și ceilalți lucrători.

Citeşte şi
Denise Rifai şi-a dat demisia de la Realitatea Plus

Denise Rifai, realizatorul emisiuni "Legile Puterii", din prime time, a anunţat, în cursul acestei zile, Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Cristina Ţopescu a murit

Jurnalista Cristina Ţopescu a murit. Informaţia a fost confirmată duminică seara, pentru Agerpres, de managerul Serviciului Read more

Adina Anghelescu pleacă de la oficina de propagandă PSD Luju.ro

Adina Anghelescu anunță, într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, că a încetat colaborarea cu Read more

IFJ condamnă atacurile forţelor de ordine asupra jurnaliştilor în România

IDJ (International Federation of Journalists) s-a solidarizat cu adiliatul său din România, MediaSind, în condamnarea Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Rareş Bogdan anunţă că soţia şi copilul său au fost agresaţi în stradă, în Bucureşti

Jurnalistul Rareş Bogdan anunţă că soţia şi băiatul său au fost agresaţi de un individ Read more

Andrei Gheorghe, actor, jurnalist, om de radio şi tv, a murit

Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu Read more

Ion Cristoiu, adevărul, jurnalismul, propaganda şi politicienii

De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti, Read more

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, îi face pe jurnalişti prostituate

Nemulţumit că starurile peremiste ale PSD ies în faţă şi consumă atenţia opiniei publice, primarul Read more

Share