home CORUPTIE, POLITICA Fantoma Albă e prieten cu soţul Giorgianei Hosu, candidată la şefia DIICOT

Fantoma Albă e prieten cu soţul Giorgianei Hosu, candidată la şefia DIICOT

Share

Colonelul de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, cel supranumit „Fantoma în alb” sau „Dirijorul” în timpul protestelor din 10 august 2018, este prieten de 10 de ani cu soţul celei care ar trebui să-l ancheteze pentru rolul jucat în reprimarea demonstraţiei din Piaţa Victoriei.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Giorgiana Hosu, procuror adjunct al Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este procuror de caz în dosarul violenţelor din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Soţul acesteia, Dan Hosu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

În acest ultim dosar care se judecă la Tribunalul Bucureşti, inculpatul Hosu a depus o caracterizare pe care i-a făcut-o, sub semnătură, colonelul Cătălin Paraschiv. Documentul este datat 2 septembrie 2019. Paraschiv spune, în declaraţia ce poartă antetul Jandarmeriei, că-l ştie pe fostul poliţist Hosu din 2009, fiind un profesionist desăvârşit.

„Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie (!) substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, se arată în caracterizarea semnată de Cătălin Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Acest tip de caracterizare este folosită în timpul unui proces, pentru ca judecătorul să-şi facă o părere despre inculpat, persoanele care fac astfel de acte fiind rugate de cel judecat să pună o vorbă bună în favoarea lui. Îndeobște, astfel de caracterizări sunt cerute unor oameni apropiați.

La dosar mai sunt două înscrisuri care-l laudă pe Hosu, declaraţii date de duhovnicul unei mănăstiri din Alba Iulia şi de Vasile Cimpoeru, primarul din Bragadiru Ilfov.

În iunie 2019, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat Parchetului Militar dosarul privind violenţele din 10 august 2018 pentru a analiza dacă există posibilitatea reunirii acestei cauze cu cea de la DIICOT, în care este cercetată o presupusă lovitură de stat.

Tot atunci, Giorgiana Hosu, procurorul şef adjunct al Direcţiei, preia dosarul de la secţia militară şi îl instrumentează împreună cu procurorul Doru Gabriel Stoica.

Dosarul a fost preluat de DIICOT după ce vreme de un an nu se apropiase de rechizitoriu, etapa de trimitere în judecată a unui dosar care a stârnit emoție în societate și a fost condamnat de către Parlamentul European și Departamentul de stat al SUA, după ce peste 700 de oameni au depus plângeri penale pentru vătămare în timpul protestului din 10 august, înăbușit de Jandarmerie.

În aceste condiţii, am întrebat DIICOT ce calitate are colonelul Paraschiv în dosar, dacă a fost chemat la audieri şi care este stadiul cercetărilor. Până la data publicării materialului, Direcţia nu a răspuns la întrebări.

Citeşte şi
Gabriela Scutea (PG) şi Giorgiana Hosu (DIICOT), respinse de CSM

Procurorii Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse de ministrul demis al Justiției, Cătălin Predoiu, în Read more

MAI: Fantoma Albă a dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate

MAI susţine, în propunerea de avansare a colonelului Paraschiv, că Fantoma Albă, comandantul dispozitivului de Read more

Jandarmeria Bucureşti, la ora curăţeniei. Marcel Vela ştie de ce şi cine

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, a anunţat că urmează demiteri la Jandarmeria București pentru Read more

Dosarul 10 august. Huliganii îşi recunosc vina şi cer sentinţe mai mici

În Dosarul 10 august, cei 7 huligani judecati in dosarul furtului armei jandarmeritei Stefania Nistor Read more

Dosarul 10 august 2018. Jandarmii se consideră acum victime!

Malin Bot relateaza ce declara jandarmii, în Dosarul 10 august, in fata instantei in care Read more

Dosarul 10 august, conexat cu aşa-zisa lovitură de stat, preluat de DIICOT

Dosarul 10 august, privind violenţele jandarmilor, va fi instrumentat de DIICOT, iar ancheta se reunește Read more

CTP spune că Dăncilă a vorbit despre Dosarul 10 august pentru pitecantropi

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) spune că Viorica Dăncilă nu s-a distanțat de Liviu Dragnea Read more

DIICOT preia Dosarul 10 August, violenţele jandarmilor sunt îngropate

DIICOT preia Dosarul 10 august, după ce Parchetul Militar şi-a declinat competenţa în cauză. Astfel, Read more

DIICOT cere Dosarul 10 august de la Parchetul militar pentru studiu

DIICOT a solicitat pentru studiu dosarul 10 August de la Parchetul militar, a declarat procuroarea Read more

Dosarul 10 august. Procurorii militari continuă să se apropie de Liviu Dragnea

În Dosarul 10 august, Parchetul militar a solicitat Spitalului de urgență Floreasca informații privind instituțiile Read more

Share