home ECONOMIE, MASS MEDIA Falimentul Boom loveşte imaginea, nu încrederea în online (Money.ro)

Falimentul Boom loveşte imaginea, nu încrederea în online (Money.ro)

Share

Posibilul faliment al Netbridge Investments, compania care operează regia de publicitate online Boom, deţinută de grupul New Century Holdings (NCH), va crea o imagine negativă pentru piaţa online românească, dar nu va afecta încrederea în acest canal, sunt de părere jucătorii din industrie.

La câteva luni de la zvonurile legate de falimentul Boom, după ce mai mulţi publisheri online au reclamat o serie de datorii acumulate de regie, Tribunalul Municipiului Bucureşti a admis cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă depusă de Realmedia Network, publisherul site-ului imobiliare.ro.

Atât Netbridge Investments, cât şi Realmedia Network fac parte din grupul NCH, condus de Siminel Andrei. Potrivit tmb.ro, Netbridge Investments poate face recurs la decizia pronunţată pe 14 iulie, neexistând, deocamdată, o decizie irevocabilă. În urma posibilului faliment, vor rămâne însă o serie de datorii faţă de clienţi şi foşti parteneri.

Augustin Roman, director executiv la Gazeta Online, fost client al regiei, a explicat pentru Business Standard că datoria Boom faţă de GSP este de ordinul sutelor de mii de euro, eşalonată pe mai multe luni. “În acest moment, 50% din sumă este restantă, la care se vor adăuga, cu siguranţă, şi celelalte tranşe.

Dacă firbroke pmele din cadrul grupului NCH îi plăteau regiei Boom cele 200 milioane de afişări consumate în 2008 pe site-urile GSP, la un preţ minim, aceasta avea şi profit frumos din contractul cu Gazeta Online”, a declarat Roman.

Reprezentantul GSP este de părere că Boom a fost falimentată premeditat de acţionarii săi exact pentru a da “ţepe” foştilor parteneri… citeste tot aici

Citeşte şi
Gheorghe Simon, noul ministru al Economiei, este o personalitate complexă. Numai portofoliul pe care-l ocupă
Aşa cum am explicat de mai multe ori şi aşa cum mi-au spus şi mai
Nici nu a intrat bine în pâine, şi Cabinetul lui Mihai Tudose are primele sale
Fondul Suveran de Investiţii pregătit de Guvern este un instrument eficient de prăduire. Am scris
Există o serie de lucruri previzibile care se vor petrece în timpul şi după falimentul
Ovidiu Miculescu a cerut Tribunalului Municipiului Bucureşti (TMB) anularea Contractului Colectiv de Muncă pe Ramura
4 iulie 2012. Borfaşii naţionali, ajunşi la putere de câteva luni printr-un context de împrejurări
Viorel Moldovan le cumpără tinerilor jucători ai noului Rapid ghete de fotbal. Aceştia nu au
Website-ul postului de televiziune B1 TV ar fi putut fi atacat prin metoda DoS (DenialofService)
Se vehiculează deja varianta dizolvării actualului Parlament monstruos. Evident, redistribuita Elena Udrea imediat se trezeşte
Share