home POLITICA Factorii de input pentru Revoluţia Română controlată

Factorii de input pentru Revoluţia Română controlată

Share

Spre finalul anului 1989, un număr neobişnuit de mare de tineri cetăţeni sovietici cu maşini Lada au venit în România, de sărbători. Ce i-o fi apucat? Voiau să facă sărbătorile la noi? Haida-de! Se apropia Revoluţia controlată.

• voi publica mâine: Revoluţia României. Situaţia în restul Europei de Est

Acesta e primul factor de input – prezenţa Moscovei. Al doilea este iredentismul maghiar. Budapesta era şi atunci în legătură cu Moscova, ca şi acum, aşteptând să profite de o astfel de explozie socială.

Agenţii maghiari erau pregătiţi pentru ca într-un astfel de moment să provoace dezordine în Transilvania, să exacerbeze tendinţele autonomiste şi să rupă România, în numele idealului secular al Ungariei Mari.

Al treilea factor de input de la Revoluţia din decembrie 1989 este ce făcea Ceauşescu în acest timp. Agenţi ai prietenilor săi, palestinianul Yasser Arafat, libianul Moammar al-Ghadafi, sirianul Haffez al-Assad şi cei ai Iranului (nu de florile mărului s-a dus Ceauşescu în vizită la Teheran înainte de Revoluţia din decembrie) au intrat în ţară.

Scopul aliaţilor lui Ceauşescu era să provoace destul haos, pentru ca prietenul de la Bucureşti să rămână la putere şi să înnăbuşe Revoluţia sau, în cazul extrem, să poată fugi din ţară dacă nu reuşea să se ţină în şa în România.

De aici, nu putem decât să facem supoziţii. Credem că oficinele străine au anihilat mare parte dintre aceşti agenţi acoperiţi. Ce l-o fi apucat pe insul fără acte de identitate care, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, alerga de nebun pe Bulevardul Bucureşti, prin centrul Focşaniului, trăgând spre cer focuri de armă, cu pistolul său Walter?

Nu ştim, ştim doar că, atunci când l-au luat la scărpinat, la Morgă, după ce fusese împuşcat, legiştii focşăneni au constatat că pielea albă de pe faţă i se exfolia şi dedesubt apărea un ten măsliniu, de arab get-beget.

Al patrulea factor de input a fost analiza serviciilor secrete occidentale, conform căreia în România nu există măcar o minimă opoziţie la Partidul Comunist, nici un minim embrion de societate civilă, care să susţină poate această tânără clasă politică în formare.

Citeşte şi
Este un aflux suspect care nu mai fost consemnat din ultima parte a anului 1989.
Să luăm în calcul posibilităţile ca, într-un fel sau altul, Revoluţia să continue. Care sunt
Unde suntem azi, după 26 de ani? Evident, din nou un impas. Unul cu iz
2004: Sultanatul Năstase, ce tindea să transforme România într-o feudă mafiotă, a pierdut bătălia cu
Revoluţia din România, din 1989, a venit într-un moment când nu existau nici partide politice,
În 1989, analiştii din spatele puterii comuniste de la Moscova au ajuns la concluzia că
Vunk e o trupă pe care o cunoaştem de multă vreme, al cărei lider, Cornel
~primar USL sustine candidat PDL~FMI: Romania si-a facut temele~Andrei Serban - workshop la Ipotesti~afacere de
Adevarul publica astazi episodul al treilea despre cum a fost cu Revolutia la Focsani.
Procurorul care s-a ocupat de dosarul soacrei lui Geoană a dat declaraţii la DNA, anunta
Share