home EVENIMENT Exerciţiu militar NATO-SUA de amploare în luna iulie, în România

Exerciţiu militar NATO-SUA de amploare în luna iulie, în România

Share

În iulie, România va găzdui un exercițiu militar de amploare. Vor participa 30.000 de soldați din statele membre NATO. Anunţul a fost făcut de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Ambasadorul a făcut acest anunț odată cu sublinierea relațiilor foarte bune existente între armatele română și americană.

Exercițiu militar. Antrenamente comune în România ale forţelor NATO

Doresc să vă asigur că și promovarea securității este una dintre prioritățile mele. Avem o strânsă relație de prietenie România – SUA. De asemenea, un parteneriat strategic. Suntem împreună aliați în cadrul NATO.

Soldații români și cei americani au o foarte strânsă colaborare. Anul trecut au fost circa 180 de exerciții și antrenamente comune. 180 de astfel de ocazii, ceea ce înseamnă că la fiecare două zile soldații noștri, membri ai Forțelor Aeriene, ai Forțelor Terestre, dar și ai Forțelor Speciale s-au antrenat împreună.

Veți vedea că și anul acesta, în luna iulie, va avea loc un exercițiu de amploare în România. Aproximativ 30.000 de soldați ai țărilor membre NATO vor veni să se antreneze împreună cu soldații români.

Share