Evgheni Prigojin: Planul Rusiei de a demilitariza Ucraina a eșuat

Share

Evgheni Prigojin afirmă că planul Moscovei de a demilitariza Ucraina, prin invazia pe la scară largă, a eșuat.

Evgheni Prigojin: Demilitarizarea Ucrainei a eşuat

Acest plan a transformat în schimb armata vecinului într-“una dintre cele mai puternice din lume”, pregătind Rusia pentru o posibilă revoltă.

Într-un interviu acordat observatorului politic pro-Kremlin Konstantin Dolgov, Prigojin, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a reamintit că, atunci când Moscova a lansat invazia în Ucraina, în februarie anul trecut, Kremlinul a numit-o “o operațiune militară specială, pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”.

După aproximativ 15 luni, Occidentul nu s-a săturat de război și nici nu a renunțat la sprijinul acordat Ucrainei, care nu numai că a opus o rezistență fermă, dar pregătește acum o contraofensivă, a declarat șeful Wagner.

Citeşşte şi: VIDEO Barbari. Prigojin i-a lăsat lui Vladlen Tatarski un baros, pe mormânt

Prigojin a afirmat că liderii militari ai Rusiei au dat-o în bară de multe ori, în timpul războiului, ceea ce a dus la eșecuri, precum incursiunea transfrontalieră recentă, pe teritoriul rusesc, a forțelor care luptă împotriva Rusiei, conform Global Security.

De asemenea, a dus și la pierderi grele de trupe, inclusiv aproximativ 20.000 de soldați Wagner, în timpul luptei de câteva luni, pentru orașul Bahmut, din estul Ucrainei.

“Armata ucraineană are acum un nivel ridicat de competențe organizatorice, un nivel ridicat de pregătire, un nivel ridicat de informații.

Citeşte şi: Prigojin, către Şoşoacă: „Ca să fim auziți, trebuie să vorbim tare”

Au diferite tipuri de arme și, ceea ce este cel mai important, pot lucra cu ușurință și cu succes cu toate sistemele. Sisteme sovietice, sisteme NATO, orice”, a declarat Prigojin.

El s-a plâns de faptul că aparatul de apărare al Rusiei nu reușește să îi sprijine luptătorii, care ar fi jucat un rol-cheie în puținele victorii revendicate de Rusia, în timpul conflictului.

“Suntem într-un asemenea punct, încât am putea pierde f**king Rusia – aceasta este principala problemă…. Trebuie să impunem legea marțială”, a spus el, concluzionând că “scenariul pentru noi nu va fi bun și de aceea trebuie să ne pregătim pentru un război greu”.

Share