home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision, Semifinala 2. Ester Peony chiar ar putea să aibă succes

Eurovision, Semifinala 2. Ester Peony chiar ar putea să aibă succes

Share

O semifinală Eurovision amestecată, plină de muzică lipsită de valoare componistică, din care nu pot să evidenţiez nici măcar ce am evidenţiat în prima finală: prezenţa curentului TechnoPop.

Seara a doua de la Eurovision debutează tot cu o ciudăţenie vag psihi-dili din Armenia, construită pe armonii care duc cu gândul, pe undeva, la Bjork. Interesant curent.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Irlanda, cu “22”, vine cu o melodie simplă, cantabilă, dar lipsită de aripi, care nu transmite nimic nou. Vocea fetei are valenţe nespeculate mult peste valoarea liniei melodice solistice.

Ana Odobescu, prietena concurentei noastre, Ester Alexandra Creţu, “Stay”, are o voce excepţională. Melodia este de linie, cu intenţii şlăgăroase şi nişte modulaţii deştepte. Din nou, valenţele solistei sunt mult peste valoarea componistică a piesei.

Concurenta noastră, Ester Peony (Alexandra Creţu) intră pe scenă şi chinuie notele, aşa cum e partitura solo. Nu am priceput deloc de ce trebuie să stea pe fotel şi apoi să se ridice de dumnealui. Ironia face că melodia aceasta chinuită, sample-izată, construită, strofocată de Mihai Alexandru ar putea chiar să aibă succes. Nu la mine. Mie îmi place muzica. Nota: în sfârşit, avem ilustraţie, Petre Năstase şi-a făcut treaba. În votul juriului de ieri, Români e clasată a 11-a.

Daneza, a cărei piesă este frumuşică, dar lipsită de originalitate, seamănă ca prestaţie vocală cu Jacqueline “Jacqui” Abbott de la The Beautiful South, dar fata aceea nu falsează aşa.

Suedezii s-au plictisit de tot de patternul ABBA, pe imagine, în schimb au ales o melodie şlăgăroasă fix în vena ABBAmania.

Croatul are o voce foarte bună, dar piesa sună prea cunoscut, degeaba e acoperită cu tragism. Aripile sunt chicioase tare de tot.

Îngrozitoare melodii. Malta, aşijderea, clasată a cincea în votul de ieri al juriului. De neînţeles.

Pentru prima dată, am cel puţin două piese de 3 minute despre care am impresia că nu se mai termină. Lituania, încă o voce foarte interesantă, din muzica lipsă.

Piesa lui Serghei Lazarev din Rusia mi se pare una dintre cele mai bune din competiţie şi cu certitudine cea mai bună din această seară, de până acum. Este sensibilă, rafinată, tensiunea creşte. Există şi o concluzie pe variaţiune foarte interesantă. Bravo!

Şi la Albania, aceeaşi poveste: voce foarte bună (s-a dus peste tot), instrumentaţie foarte bună, ilustraţie scenică foarte bună, muzică zero. Norvegia vine cu o melodie frumoasă, şlăgăroasă, dă cu PopDanClub music în populaţie, dar este un băiat acolo, ras în cap, care e dein alt film. Nu ştiu ce spune, “colocheloila”, dar mi se pare grotesc. Culmea e că, dacă nu îl băgau în scenă pe nenea grotescul, nu aveau atâta succes, cinic vorbind. Alături de Rusia, cred, cea mai bună piesă.

Nu văd motivul pentru care piesa aceasta şlăgăroasă, foarte bine costumată ca instrumentaţie şi frumos dozată, este pe primul loc. Poate că spune povestea cea mai simplă şi fredonabilă.

Foarte frumoasă piesa din Macedonia de Nord. Poate cea mai empatică din această finală. Poate cea mai valoroasă. Mai are şi ceva de transmis prin libretul din spatele muzicii, care e de music-hall.

 

Citeşte şi
Eurovision Song Contest 2017. Piesele-concurent calificate din Semifinala 2

Aceasta este seara celei de-a doua semifinale a Eurovision. Aici, avem concurenţi şi pe reprezentanţii Read more

EUROVISION Semifinala II. Live commentary

Iată că în această seară are loc la Viena a oua semifinală Eurovision Song Contest Read more

EUROVISION: România în a doua semifinală

România e în a doua semnifinală a concursului Eurovision, de pe 16 mai, la Malmo, Read more

EUROVISION: Grupa Romaniei. Grea grupa

O semifinala grea, in care pe prietenii ne-ar vota doar Israelul. In rest, nu prea Read more

EUROVISION 2009: Baletul Moyseyev in recital

Reprezentatia a avut loc aseara, inainte de anuntarea concurentilor calificati si a fost cu totul Read more

EUROVISION 2009: Acestia sunt finalistii din a doua semifinala

Singura mea parere de rau este ca nu s-au calificat cei doi slovaci (foto). Poate Read more

EUROVISION 2009: Nelly Ciobanu impresioneaza cantand superb romaneste!

Croatul Igor Cukrov a inceput foarte emotionat, dar apoi s-a redresat. Piesa insa nu l-a Read more

EUROVISION 2009: Preferintele mele in semifinala a doua

Dincolo de aceste pareri ale mele personale si subiective, pe care mi le voi expune Read more

Jeronimas Milius si Deep Zone & Balthazar nu s-au calificat in finala Eurovision

Iata statele calificate la finala Eurovision de anul acesta, din semifinala a doua, in ordinea Read more

Eurovision, Semifinala 2, in alb si negru. TVR se boxeaza cu spor. Culorile sunt de la concurenti, nu de la boxaj

Foarte inspirata tehnica aceasta simpla de prezentare. Resurse putine, efect maxim. Bun gust. Beogradska Arena Read more

Share