home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision, Semifinala 2. Ester Peony chiar ar putea să aibă succes

Eurovision, Semifinala 2. Ester Peony chiar ar putea să aibă succes

Share

O semifinală Eurovision amestecată, plină de muzică lipsită de valoare componistică, din care nu pot să evidenţiez nici măcar ce am evidenţiat în prima finală: prezenţa curentului TechnoPop.

Seara a doua de la Eurovision debutează tot cu o ciudăţenie vag psihi-dili din Armenia, construită pe armonii care duc cu gândul, pe undeva, la Bjork. Interesant curent.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Irlanda, cu “22”, vine cu o melodie simplă, cantabilă, dar lipsită de aripi, care nu transmite nimic nou. Vocea fetei are valenţe nespeculate mult peste valoarea liniei melodice solistice.

Ana Odobescu, prietena concurentei noastre, Ester Alexandra Creţu, “Stay”, are o voce excepţională. Melodia este de linie, cu intenţii şlăgăroase şi nişte modulaţii deştepte. Din nou, valenţele solistei sunt mult peste valoarea componistică a piesei.

Concurenta noastră, Ester Peony (Alexandra Creţu) intră pe scenă şi chinuie notele, aşa cum e partitura solo. Nu am priceput deloc de ce trebuie să stea pe fotel şi apoi să se ridice de dumnealui. Ironia face că melodia aceasta chinuită, sample-izată, construită, strofocată de Mihai Alexandru ar putea chiar să aibă succes. Nu la mine. Mie îmi place muzica. Nota: în sfârşit, avem ilustraţie, Petre Năstase şi-a făcut treaba. În votul juriului de ieri, Români e clasată a 11-a.

Daneza, a cărei piesă este frumuşică, dar lipsită de originalitate, seamănă ca prestaţie vocală cu Jacqueline “Jacqui” Abbott de la The Beautiful South, dar fata aceea nu falsează aşa.

Suedezii s-au plictisit de tot de patternul ABBA, pe imagine, în schimb au ales o melodie şlăgăroasă fix în vena ABBAmania.

Croatul are o voce foarte bună, dar piesa sună prea cunoscut, degeaba e acoperită cu tragism. Aripile sunt chicioase tare de tot.

Îngrozitoare melodii. Malta, aşijderea, clasată a cincea în votul de ieri al juriului. De neînţeles.

Pentru prima dată, am cel puţin două piese de 3 minute despre care am impresia că nu se mai termină. Lituania, încă o voce foarte interesantă, din muzica lipsă.

Piesa lui Serghei Lazarev din Rusia mi se pare una dintre cele mai bune din competiţie şi cu certitudine cea mai bună din această seară, de până acum. Este sensibilă, rafinată, tensiunea creşte. Există şi o concluzie pe variaţiune foarte interesantă. Bravo!

Şi la Albania, aceeaşi poveste: voce foarte bună (s-a dus peste tot), instrumentaţie foarte bună, ilustraţie scenică foarte bună, muzică zero. Norvegia vine cu o melodie frumoasă, şlăgăroasă, dă cu PopDanClub music în populaţie, dar este un băiat acolo, ras în cap, care e dein alt film. Nu ştiu ce spune, “colocheloila”, dar mi se pare grotesc. Culmea e că, dacă nu îl băgau în scenă pe nenea grotescul, nu aveau atâta succes, cinic vorbind. Alături de Rusia, cred, cea mai bună piesă.

Nu văd motivul pentru care piesa aceasta şlăgăroasă, foarte bine costumată ca instrumentaţie şi frumos dozată, este pe primul loc. Poate că spune povestea cea mai simplă şi fredonabilă.

Foarte frumoasă piesa din Macedonia de Nord. Poate cea mai empatică din această finală. Poate cea mai valoroasă. Mai are şi ceva de transmis prin libretul din spatele muzicii, care e de music-hall.

 

Citeşte şi
Aceasta este seara celei de-a doua semifinale a Eurovision. Aici, avem concurenţi şi pe reprezentanţii
Ucraina, ţara-gazdă a Eurovision, i-a interzis reprezentantei Moscovei să intre în ţară. Rusia a reacţionat
Victor Ponta este vinovatul principal al excluderii României de la Eurovision, conform informaţiilor deţinute de
România a fost exclusă de la Eurovision din cauza datoriilor istorice de 16,5 milioane de
România ar putea să nu participe la competiţia muzicală europeană Eurovision pentru că TVR nu
Solistul rock Ovidiu Anton a câştigat finala Eurovision Song Contest România 2016 cu melodia "Moment
În această seară comentăm finala Eurovision Song Contest România 2016. Este cea mai profi, transparentă
Şase piese s-au calificat în finala Eurovision România. Patru au fost alese de juriu şi
În această seară, vom face live text la semifinala Eurovision Song Contest. Juriul va alege
Britanica Hayley Evetts a anunţat că se retrage de la semifinala Eurovision România 2016, din
Share