home DIVERSE, EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2009: Despre manele, manelisti si limbajul folosit pe blogul meu

Eurovision 2009: Despre manele, manelisti si limbajul folosit pe blogul meu

Share

Voi cita dintr-un mesaj pe care l-am primit din partea unui vizitator al blogului meu azi:

Budescule , esti absolut imbecil….un frustrat jenibil care nu are nici studii muzicale dar caruia ii place sa loveasca in toti…tipic romanesc si tipic celor fara pic de valoare!

RUSINE DOMNULE imbecil!

In primul rand: din punct de vedere gramatical, lucru la care (poate nu stiati) tin foarte mult si sunt tolerant numai in anumite conditii, trebuia sa puneti virgule intre jenibil si care, muzicale si dar, apoi intre RUSINE si DOMNULE. Asa cum am mai spus in astfel de situatii, vedeti cum mergeti pe strada, sa aveti cartea de identitate la dumneavoastra sau pasaportul, sa nu fiti arestat pentru port ilegal de limba romana.

Acum, trebuie sa va multumesc pentru felul civilizat cum va exprimati ideile pe blogul meu, dar la cele scrise de dumneavoastra as dori sa fac cateva adaugiri necesare.

In privinta studiilor mele muzicale, vreau sa va spun ca sunt de acord cu dumneavoastra si sunt si eu nemultumit ca nu am continuat cu liceul de muzica, dupa ce am facut opt ani de teorie si solfegii, vioara, doi ani de orchestra (am fost vioara a doua in corul scolii de muzica) si am cantat cinci ani in corul aceleiasi scoli, pana mi-a intrat vocea in schimbare.

Ulterior, cand mi s-a trezit sensibilitatea, prin clasa a noua, am inceput sa ascult. Foarte multa muzica, de la John Dowland pana la Leopold Stochowsky si Bela Bartok sau Liana Alexandra, ori Penderecky. Nu va mai plictisesc cu prezenta mea, de vreo 15 ani, pe la repetitiile Corului Sound. Si concertele acestuia.

In privinta motivelor nemultumirii dumneavoastra: le inteleg, dar vreau sa va explic mecanismul care v-a determinat sa reactionati asa. Eu am spus ca o piesa foarte populara este aproape manea: cea a Elenei Gheorghe, “Balkan Girls”. Cei dintre vizitatorii blogului meu care asculta manele sunt grupul dintre care ati aparut dumneavoastra probabil, frustrat de ceea ce am scris si jignit, convins de faptul ca va consider o fiinta inferioara, pentru ca ascultati manele.

Aici va inselati. Eu cred ca majoritatea ascultatorilor de manele sunt oameni dotati cu o mare sensibilitate muzicala, care insa nu a fost canalizata la timp pe drumul cel bun, adica pentru a intelege ce inseamna muzica adevarata. Ei nu sunt de vina pentru aceasta.

Pe de alta parte, eu nu pot, si va rog sa ma intelegeti, sa fac nici un compromis, pentru ca am motivele mele temeinice sa nu suport acest surogat de muzica. Asa voi face si de acum incolo. Iar cand voi da de manele, voi reactiona la fel. Cu limba ascutita si cu frac.

Citeşte şi
Mafia din Ministerul Afacerilor Interne este în corzi. Mesajul lui Traian Berbeceanu este grăitor. Ce a
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că Traian Berbeceanu va fi numit șeful său
30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose spune că
Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educatiei, supranumit Genunche, a emis un panseu,
Ludovic Orban a încasat anul trecut 28.356 de lei pentru consultanța tehnică acordată unei firme
Raluca Prună, fost ministru al Justitiei, afirma ca nu accepta scuzele lui Niculae Badalau adresate
Viorica Dăncilă a adoptat o coafură schimbată la ședința PSD de miercuri. Fosta șefă a
DNA, DIICOT, Parchetul General vor avea noi procurori şefi, respectiv procurorul general până pe 22
Am început titlul cu "oroare" şi exact aşa şi este. E o premieră în muzica
Manelele nu sunt muzica tiganeasca, iar tarile in care se face muzica tiganeasca ori aceasta
Share