home ECONOMIE, POLITICA Eugen Rădulescu (BNR): Nu cred că avem resurse să rezistăm încă 18 luni

Eugen Rădulescu (BNR): Nu cred că avem resurse să rezistăm încă 18 luni

Share

Directorul Direcției de Stabilitate din BNR, Eugen Rădulescu, nu crede că România are resurse ca să mai reziste încă un an și jumătate. “Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic”, afirmă acesta.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

”Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că avem resurse că să mai rezistăm încă un an și jumătate, până ce un nou guvern, rezultat din alegeri la termen, să poată începe să repare ce este acum stricat rău de tot”, scrie Eugen Rădulescu, directorul Direcţiei de Stabilitate Financiară din Banca Centrală, pe contul său de Facebook.

”Chiar dacă actualul guvern nu va mai putea promova cine știe ce legi toxice, cum a făcut în ultimii aproape 3 ani, schimbarea lui în cadrul constituțional actual depinde de cât de mult vor acționă în această direcție parlamentării ieșiți (formal) din majoritate”, mai notează Eugen Rădulescu.

“Eu am mari îndoieli că se va putea ajunge la un vot care să dea jos guvernul actual, oricât de toxică este continuarea funcționării lui”, mai scrie directorul Direcției de Stabilitate.

”Dacă totuși se va ajunge acolo, eu aș spera să se poată contura următorul scenariu : Un nou guvern, condus de PNL, dar format din oameni cu adevărat pricepuți, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare și PLUS, să preia conducerea.

Primul pas ar trebui să fie asumarea răspunderii pentru o lege care să abroge toate porcăriile promovate din ianuarie 2016 : în primul rând, cele din justiție și alinierea riguroasă la recomandările Comisiei de la Veneția ; cele care au ciuntit cu nerușinare puterile președintelui ; cele economice, care au permis jefuirea banului public.

Asumarea răspunderii pe o asemenea lege pune la zid pe cei care ar dori să se modifice, dar să nu se schimbe nimic : dacă votează împotrivă și guvernul cade, jocul poate fi repetat de trei ori, până se declanșează alegeri anticipate, undeva în iarnă. Dacă nu se ajunge aici, măcar legislația devine mai puțin toxică, deși problemă imensă a deficitului bugetar rămân”, consideră Rădulescu.

Noul guvern ar putea sa continue cu reforma profunda, absolut necesara, trecand principalele masuri tot prin asumarea raspunderii, care poate duce fie la asanare, fie la alegeri anticipate.

Cred cu tarie ca alegerile anticipate, dupa cele prezidentiale, ar fi cea ai buna solutie, pentru insanatosirea cadrul politic si pentru redresarea economiei. Vor putea insa ele sa fie fortate de fortele noului, fara a repeta scenariul din 2016 ? Nu stiu. Dar stiu ca nu avem resurse sa rezistam inca un an si jumatate in situatia de acum, conchide bancherul central.

Citeşte şi
Leonardo Badea (BNR): Este necesar să creștem robustețea economiei locale

Viceguvernatorul BNR, domnul Leonardo Badea, a declarat:

BNR intervine puternic pentru a sprijini economia

BNR a decis, într-o şedinţă de politică monetară de urgenţă, reducerea dobânzii cheie cu 0,50 Read more

Leonardo Badea (BNR): Activitatea instituțiilor financiare a intrat în era digitală

Prezent astăzi la conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2020) organizată la Brașov...

Leonardo Badea (BNR): Rata de adoptare a tehnologiilor fintech în domeniul financiar a ajuns la 64%, la nivel global

Rata de adoptare a tehnologiilor fintech în domeniul financiar a ajuns, la nivel global, la Read more

Leonardo Badea (BNR): Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea, Read more

Rădulescu (BNR), despre cum i-a stricat Crăciunul Orlando cu OUG 114

Eugen Rădulescu, directorul Direcției Stabilitate financiară din BNR, a povestit, la seminarul ”Şcoala de vară Read more

Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina Read more

Creştere economică pe consum. Guvernul sărbătoreşte. BNR avertizează: nu e bine!

Comisia Europeană a anunţat recent o creştere economică record a României. Însă Banca Naţională avertizează Read more

Eugen Nicolăescu, propus de PNL viceguvernator în locul lui Bogdan Olteanu

PNL l-a propus pe Eugen Nicolăescu pentru postul de viceguvernator al BNR, inormează surse politice. Read more

Share