home CORUPTIE, POLITICA Eugen Nicolicea: Raportul GRECO este succesul meu personal!

Eugen Nicolicea: Raportul GRECO este succesul meu personal!

Share

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, trimis de Camera Deputaţilor să reprezinte Parlamentul în cadrul Comisiei GRECO, susţine că raportul devastator al GRECO privind justiţia din România reprezintă un „succes personal”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Subliniez că rezultatele dezbaterilor au reprezentat un succes pentru Camera Deputaţilor, dar şi un succes personal, deoarece în cadrul dezbaterilor am luat cuvântul şi am susţinut îndeplinirea unor recomandări care vizau Parlamentul, eu fiind şi iniţiatorul modificărilor Statutului deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentului Camerei Deputaţilor, modificări care au condus la realizarea recomandărilor GRECO,” arată Eugen Nicolicea, într-un comunicat de presă.

GRECO arată, în raportul său anual adoptat la Strasbourg, că România nu a pus în aplicare sau a aplicat doar parţial recomandările precedente. România este printre statele cu cel mai mare număr de recomandări GRECO neimplementate sau parţial implementate.

Potrivit parlamentarului, GRECO a constatat că România a îndeplinit 4 recomandări, iar alte 3 recomandări au fost îndeplinite parţial.

„Ceea ce este important de precizat este că recomandările neîndeplinite, care vizează Parlamentul, pot fi îndeplinire relativ repede, dacă va exista voinţa politică necesară din partea grupurilor parlamentare,” susţine Nicolicea.

GRECO afirmă în raportul sau că Secţia Specială, puternic susţinută de PSD, reprezintă o „anomalie judiciară” şi recomandă desfiinţarea acesteia.

România se numără printre ţările care fac obiectul procedurii de neconformitate a GRECO, pentru nerespectarea corespunzătoare a recomandărilor din cea de-a patra rundă de evaluări, arată GRECO.

În termeni comparativi, România e printre statele cu cel mai mare număr de recomandări GRECO neimplementate sau parţial implementate. Turcia este prima astfel de ţară, urmată de Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Armenia, Belgia, Macedonia de Nord, Serbia, Cipru, Portugalia şi România.

În raportul său global, GRECO avertizează că percepţia pe care o are publicul asupra nivelului redus de corupţie în anumite ţări poate duce la subestimarea necesităţii de a lua măsuri de luptă împotriva practicilor de corupţie.

Citeşte şi
Călin Popescu Tăriceanu trimite în derizoriu Raportul GRECO și vorbește despre „sentințe venite din pădurile
Eugen Nicolicea, deputat PSD şi membru în Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, spune că
Florin Iordache îi acuză pe experții GRECO de partizanat în întocmirea raportului publicat marți pe
Ministerul Justiției a publicat Raportul GRECO. Mai exact, este vorba despre rapoartele Grupului Statelor Împotriva
Raportul GRECO va fi publicat, a stabilit Guvernul. Ministrul Justiției, Ana Birchall, va stabili, împreună
Raportul GRECO pe care îl publicăm mai jos integral este o tomografie perfectă a modului
Restauraţia este în curs. Până în ultima zi a anului 2017, au continuat să apară
Eugen Nicolicea, mutilatorul frenetic al Legilor Justiţiei, a făcut Facultatea de Drept la Turnu Severin.
Eugen Nicolicea a fost întrebat de reporterii Adevărul la ce Universitate şi în ce an
Eugen Nicolicea vrea să îngrădească dreptul preşedintelui de a organiza un referendum. La dezbaterea organizată
Share