home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Este utilă lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Vântu?

Este utilă lista jurnaliştilor plătiţi de Sorin Vântu?

Share

A apărut public aşa-zisa “listă a jurnaliştilor plătiţi” o dată de fostul mogul media Sorin Ovidiu Vântu, printre altele delapidatorul Fondului Naţional de Investiţii. Sunt necesare câteva observaţii despre această aşa-zisă “listă a jurnaliştilor plătiţi”.

1. În tabelul făcut public de infractorul SOV sunt jurnalişti de vârf şi manageri din fostul trust al lui Vântu, amestecaţi cu invitaţi de-a lungul timpului, din studio, jurnalişti (ca Grigore Cartianu, Ion. M. Ioniţă, Andreea Creţulescu, Emilia Şercan, Corina Drăgotescu), manageri media (ca Doru Buşcu, Sergiu Toader, Sorin Enache), vedete media din show-biz (ca Ion Dolănescu sau Tanţa lui Teo Trandafir), politicieni etc..

2. Însăşi alăturarea lui Grigore Cartianu – un tip de o verticalitate indiscutabilă – şi Andreei Creţulescu, de exemplu, dar exemplele pot continua, ilustrează haloimăsul făcut de lista asta nenorocită, menită să arunce cu noroi în cei ce şi-au păstrat verticalitatea şi să-i spele pe cei murdari, cel puţin moralmente vorbind. Este un fapt oribil.

3. A fi plătit ca să fii prezent ritmic într-un studio de televiziune, ca invitat, în calitate de expert sau comentator, pe orice sumă de bani negociată, nu reprezintă un păcat în sine. Să ne uităm pe CNN International sau BBC World News.

4. Cei ce au fost invitaţi astfel, pe bani sau gratis, şi şi-au direcţionat cele spuse în funcţie de direcţia din care simţeau că bate Vântu sunt culpabili, iar cei ce şi-au păstrat, gratis sau pe bani, verticalitatea, merită respect. Cine îi poate reproşa ceva lui Dan Suciu sau lui Adelin Petrişor?

5. Există manageri de la Vântu, ca Lucian Sârb, de la fostul The Money Channel, ori Cătlin Blebea, de la Realitatea, cărora iarăşi nimeni nu le poate reproşa probabil nimic. Bravo lor, să ţinem cont că au avut bunul simţ să rămână prezenţe discrete, chiar dacă ar fi putut intra oricând pe post, să facă copştet pe postul pe care îl conduceau.

6. Există jurnalişti excelenţi, demni de tot respectul nostru, ca Sergiu Toader (fostul meu frate de anchete speciale de la Bulina Roşie), ori ca Doru Buşcu (de la vechea Academie Caţavencu), care au devenit la Vântu nişte manageri veroşi. Ar trebui să învăţăm să-i respectăm pentru că au fost jurnalişti exponenţiali, fiecare în felul lui, şi să-i privim clătinând din cap cu tristeţe pentru ceea ce au ajuns să făptuiască.

7. Există alţi jurnalişti de mare calitate, ca Emilia Şercan sau ca Peter Barabas (un reportajist de noapte extraordinar, un tip boem, hipiot şi un om foarte discret şi civilizat), care nu aveau ce căuta în cloaca numită “lista jurnaliştilor plătiţi de Vântu”.

8. Era bine ca unii, care ne-au părăsit, ca Adrian Păunescu, să fie lăsaţi de Vântu să se odihnească. Publicarea unor astfel de liste are alt scop. diferit de scormonirea prin morminte. Ea trebuie să curăţe.

Această listă murdăreşte.

Citeşte şi
Liviu Mihaiu ştia că este pila lui Sorin Ovidiu Vântu

Întrebarea este dacă ştia şi ce cotă ridicată are şi dacă a avut şi el Read more

Liviu Mihaiu, benzinăriile plutitoare şi jurnalismul pur

Liviu Mihaiu este un tip aparte. El e, simultan, şi fost jurnalist, şi jurnalist, şi Read more

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, reţinut de DNA

DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care Read more

Armaghedonul Oligarhilor 77. CRP – Cartelul Presei

Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura între CRP, grupul securiştilor din jurul lui SOV Read more

Armaghedonul Oligarhilor 76. Oamenii Securităţii şi Vântu

Urmează descrierea bidoanelor, bidonaşelor şi încrengăturilor dintre Vântu, Luca şi securiştii cu care aceştia au Read more

Armaghedonul oligarhilor 75. Presa lui Vântu şi Luca

Este oare incorect să afirmăm că, dacă Rusia la zi, având în spate cadre şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 67. Cornel Nistorescu

Povestea lui Cornel Nistorescu este simptomatică pentru ce se întâmplă cu un jurnalist talentat şi Read more

Armaghedonul Oligarhilor 28. Conexiunea Vântu

În acest capitol al Armaghedonului Oligarhilor, este povestit un episod din preluarea de către Dinu Read more

O amintire cu Cristi Teodorescu

Cum îţi mângâi tu urecheaLobul flutură calinPeste munţi, câmpii şi drumuriMândra, Read more

SRS şi SOV nu au nici o credibilitate

Sorin Roşca Stănescu, isterizat de faptul că în câteva zile o să-i iasă pe nas Read more

Share