home CORUPTIE, POLITICA Emil Boc, Videanu şi Ion Ariton, audiaţi în dosarul lui Blaga

Emil Boc, Videanu şi Ion Ariton, audiaţi în dosarul lui Blaga

Share

Emil Boc, Adriean Videanu şi Ion Ariton au fost audiaţi la DNA Ploieşti ca martori. Audierea a avut loc în dosarul lui Vasile Blaga. Cei trei sunt foşti membri PDL, iar procurorii cercetează cum s-au obţinut bani pentru partid în perioada 2009-2012.

Vasile Blaga, fostul copreședinte al PNL, fusese audiat marţi la DNA Ploieşti în dosarul de trafic de influență. Ulterior, procurorii au pus sechestru până la concurenţa sumei de 700.000 de euro, pe averea lui Blaga.

Acesta e urmărit penal sub control judiciar pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar e cercetat și Gheorghe Ștefan.

Emil Boc, Videanu, Ariton, martori

Blaga e acuzat de primirea de bani în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus. În total, este vorba despre 200.000 de euro. De la Gheorghe Ștefan ar fi primit 500.000 de euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii susțin că în 2009, în PDL a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere. Acestea au fost secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, pentru obţinerea de bani pentru partid.

Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să ‘cotizeze’ pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.

În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană.

, a precizat DNA.

Era şi Pinalti pe-acolo…

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

Share