home CORUPTIE, POLITICA Elliot Broidy, investigat. Ar fi vrut să vândă unor guverne influenţă la Casa Albă

Elliot Broidy, investigat. Ar fi vrut să vândă unor guverne influenţă la Casa Albă

Share

Elliott Broidy, unul dintre aliații președintelui Donald Trump, omul care l-a introdus la acesta pe Liviu Dragnea, este investigat de Departamentul pentru Justiţii, scrie Washington Post.

Financial Times: “Dragnea pare hotărât să evite executarea condamnării”

Fostul director adjunct al Comitetului Naţional Republican ar fi investigat de Departamentul pentru Justiție pentru presupuse tentative de a vinde unor guverne străine influența pe care o avea la Casa Albă.

Elliot Broidy se apără

Un avocat al lui Broidy a declarat pentru Washington Post că acesta ”nu a acceptat niciodată să lucreze pentru vreun guvern străin pentru vreo interacțiune cu guvernul SUA. Orice declarație contrară este o minciună”.

Concret, Broidy ar fi suspectat de procurorii americani că ar fi luat în calcul o încercare de convingere a administrației Trump să extrădeze un disident chinez înapoi în țara sa, mișcare dorită de președintele chinez Xi Jinping.

Procurorii din SUA investighează, potrivit Washington Post, și suspiciunile că Broidy ar fi cerut 75 de milioane de dolari de la un om de afaceri din Malaezia dacă Departamentul de Justiție ar fi renunțat la o investigație privind fraudarea de către fostul premier malaezian a câtorva miliarde de dolari dintr-un fond de investiții.

Procurorii strâng dovezi despre activităţile lui Broidy

Washington Post mai arată că procurorii din direcția de integritate publică a Departamentului de Justiție au început să strângă în ultimele săptămâni documente referitoare la activitățile lui Eliott Broidy.

Broidy a fost în centrul mai multor scandaluri în ultimul an. În aprilie, el a demisionat din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național după ce Wall Street Journal a dezvăluit că Broidy a acceptat să plătească 1, 6 milioane de dolari unui fost model Playboy după ce a lăsat-o însărcinată.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România.

La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm. G4Media.ro a scris pe larg despre conexiunile lui Broidy în România cu omul de afaceri Cristian Burci și interesele acestora în obținerea unor importante contracte militare.

Citeşte şi
Este vorba despre dosarul în care fostul șef al PDL, Vasile Blaga, este acuzat de
Vasile Blaga a aflat că este pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă de
DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care
Direcţia Naţională Anticorupţie cere Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru
Ceea ce am explicat de mai mult timp se concretizează: acum cu rapiditate: urmează Dosarul
Procurorii DNA l-au reţinut pe medicul Mohamad Yassin, care a apărut în dosarul Omar Hayssam,
Vanghelie a fost reţinut de către procurorii DNA, iar aceasta devoalează o serie de lucruri
Palatul Victoria, ,kilometrul zero al marii corupţii: DNA deţine informaţii privitoare la implicarea lui Victor Ponta în
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (şeful PSD Prahova), a fost reţinut de procurorii DNA pentru
~manual de ocolit deciziile CCR~dupa tiparul alegerilor masluite din 1946~reteaua Catalin Voicu~doi magistrati si un
Share