home EVENIMENT, POLITICA Elena Udrea rămâne 30 de zile în arest preventiv

Elena Udrea rămâne 30 de zile în arest preventiv

Share

Elena Udrea rămâne 30 de zile în arest preventiv

Elena Udrea va rămâne în arest preventiv pentru restul celor 30 de zile în Dosarul Gala Bute. Judecătorii ICCJ au respins recursul avocaţilor fostului preşedinte PMP. Decizia e definitivă.

Fostul ministru al Turismului Elena Udea a apărut în faţa judecătorilor de la ICCJ, încercând să-i convingă să o elibereze din arestul preventiv, după care a aşteptat verdictul în arestul Poliţiei Capitalei.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a spus că aceasta le-a oferit judecătorilor suficiente argumente pentru combaterea acuzaţiilor procurorilor DNA, afirmând că acuzaţiile asupra clientei sale se bazează doar pe denunţuri.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru:

-► infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;

-► infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani;

-► infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea “Galei Bute”.

În 2010, Elena Udrea a primit în mod indirect, pentru şine şi pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanţii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finanţarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului «Schi pentru Romania».

La 24 august şi 20 decembrie 2010, SC Termogaz Company a transferat suma totală de 695.367,06 lei în patrimoniul lui Ştefan Lungu, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company şi furnizorii obişnuiţi ai acesteia.

Suma menţionată reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de SC Termogaz Company

, susţin procurorii.

Share